Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Babor ztratil ve Francii vedení, naopak nahoru stoupá Kukrle

Daniel Babor neudržel v druhé etapě závodu Tour du Loir et Cher ve Francii žlutý dres vedoucího jezdce. Den po vítězství v hromadném spurtu skončil na 93. místě se ztrátou třiceti čtyř sekund.

Silniční cyklistika (ilustrační foto)
zdroj: ČTK autor: Adámek Ladislav

Ve vedoucí pětičlenné skupince přijel do cíle jiný člen královéhradeckého týmu Elkov Kasper Michael Kukrle, který obsadil pátou příčku. V průběžném pořadí je úřadující český mistr čtvrtý. Na vedoucího Dána Andrease Stokbra má manko deseti sekund.

"Většinu dne jsme kontrolovali čelo hlavní skupiny a hlavně naši časovkáři Jan Bárta a Jakub Otruba odvedli kus práce. Abych jim ulehčil, doskočil jsem při nájezdu na cílové okruhy do úniku. Moji týmoví parťáci díky tomu nemuseli tahat celý peloton a ušetřili síly do zítřejší těžké etapy," uvedl Kukrle.

Útok na stupně vítězů ve spurtu pětice uprchlíků mu nevyšel. "Ne všichni jezdci (v úniku) spolupracovali. Mně se jelo dobře, i když ještě trochu cítím únavu z minulého týdne z Arden. Věřil jsem si do těžšího spurtu, který byl v závěrečných 500 metrech do mírného stoupání. Nakonec to ale nevyšlo na lepší umístění," řekl Kukrle.

Závod druhé kategorie kalendáře UCI skončí v neděli. Dosud poslední ročník v roce 2019 vyhrál Jan Bárta také v barvách Elkovu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články