Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Návrat zatraceného střelce

6. etapa: Úvodní souboj vrchařů přijde na Planině krásných dívek

Zatímco italské Giro letos nechalo na horské souboje cyklisty čekat poměrně dlouho, Tour de France první horskou etapu absolvuje už v šestý závodní den. Udrží Julian Alaphilippe žlutý dres ve stoupání na La Planche des Belles Filles, které organizátoři natáhli ještě o jeden šotolinový kilometr? Nebo vedení převezme někdo z jezdců na celkové pořadí? Přímý přenos sledujte od 14:05 na ČT sport a webu ctsport.cz, spolu s Tomášem Jílkem komentují Petr Benčík a Stanislav Kozubek.

Profil 6. etapy Tour de France 2019
zdroj: letour.fr

Šestá etapa přejede přes Ballon d’Alsace, legendární "první" kopec historie Tour de France, který závodníci museli poprvé zdolat v roce 1905. Nejde o žádné zásadní stoupání z hlediska čísel (11 km / 6 %), co se týče historické důležitosti se s ním ale nemůže téměř nic rovnat. Natožpak výstup, který byl na programu poprvé teprve před sedmi lety.

Stoupání na Planinu krásných dívek (podle legendy se v roce 1635 raději zabily skokem do jezera, než aby padly do rukou švédských nájezdníků) jako první zvládl Chris Froome, který si v roce 2012 dělal jméno svou prací pro Bradleyho Wigginse. Byla to úspěšná spolupráce, i když Froome často působil, že si jede takříkajíc více na své vlastní triko.

Ani Froome, ani Wiggins ale letošní Tour de France samozřejmě nepojedou. Kdo naopak scházet nebude, je Thibaut Pinot, který žije jen deset kilometrů od Planiny krásných dívek a celý kraj tak ze svých dlouhých tréninkových jízd zná detailně. Může právě to rozhodnout? Pinot je prvotřídní vrchař a stoupání zná jako málokdo.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články