Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

3. etapa: Dánská část letošní Tour se uzavře v Sönderborgu

Povedený třídenní start v cyklistice nakloněném Dánsku vyvrcholí pravděpodobně sprinterskou etapou Velje–Sönderborg. Po ní už bude následovat logisticky náročný přesun na sever Francie. Přímý přenos 3. etapy sledujte od 13:50 na ČT sport a ČT sport Plus.

Zahraničí starty cyklistických Grand Tour znamenají velké logistické plánování a spoustu času stráveného cestováním. Nejen pro cyklisty, kteří se většinou dopravují letadlem a cestu tak mají ještě relativně rychle za sebou.

Horší to je pro mechaniky a doprovodný tým. Tak jako například na letošním Giro d’Italia, kde se "cyklističtí pěšáci" museli během volného dne dopravit v autech z Maďarska až na Sicílii.

V případě dánského startu to bude podobné a spousta lidí se bude po konci třetí, pravděpodobně sprinterské etapy do Sönderborgu, chtít co nejrychleji dopravit do Francie. Náročnost podobného cestování, ať už co se týče času, či uhlíkové stopy, bývá obvykle přehlížena, zapomínat bychom na ni však zcela neměli.

A favorité etapy? Fabio Jakobsen vyhrál úvodní sprint a jeho závěrečné zrychlení jasně zastínilo to, které předvedli Wout van Aert a Mads Pedersen. Zopakuje nizozemský spurter podobnou rychlost i v Sönderborgu? Tlak bude také na neúspěšných finišmanech, osmém Dylanu Groenewegenovi a až třináctém Calebu Ewanovi, kterého v závěru zbrzdil technický problém.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články