Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

17. etapa: Tour stoupá Pyrenejemi až k bondovskému letišti Peyragudes

Aspin, Hourquette d’Ancizan, Val Louron Azet a také Peyragudes, to jsou stoupání na programu sedmnácté etapy letošní Tour de France. Vrchařská pyrenejská zkouška takříkajíc oddělí zrna od plev. Přímý přenos 17. etapy sledujte od 13:50 na ČT sport a ČT sport Plus.

Cíl sedmnácté etapy bude u malého letiště Peyragudes, které se kromě několika finišů Tour de France zapsalo také do filmové historie. Právě zde se na začátku roku 1997 točily úvodní záběry pro novou bondovku Zítřek nikdy neumírá. V lednu tohoto roku tak malou přistávací plochu – jednu z mála v celých Pyrenejích – obsadil filmový štáb, který čítal na tři sta lidí. 

Peloton v závěru letošního závodu zřejmě nebude mít ani polovinu tohoto množství a nemálo z cyklistů si během etapy bude přát, aby už také z Tour byli doma. Nefalšovaně horská pyrenejská etapa přinese stoupání Aspin, Hourquette d’Ancizan a Val Louron Azet předtím, než se bude strmě stoupat až k bondovskému letišti, kam kdysi filmaři umístili vojenský tábor afghánských ozbrojenců.

Místo Pierce Brosnana coby představitele hlavní role tu na peloton bude čekat množství fanoušků, kteří si nenechají ujít potenciálně rozhodující etapu letošní Tour. Jak dopadne souboj Tadeje Pogačara s Jonasem Vingegaardem? A kdo vyhraje horskou etapu? Přímý přenos 17. etapy sledujte od 13:50 na ČT sport a ČT sport Plus, spolu s Tomášem Jílkem komentují René Andrle a Petr Benčík.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články