Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Češi na MS smíšených párů porazili domácí Kanadu a kráčí vstříc play-off

Lethbridge (Kanada) – Čeští curleři zatím na mistrovství světa smíšených dvojic září. Zuzana Hájková a Tomáš Paul v kanadském Lethbridge porazili po skvělém výkonu i domácí pár, který zdolali 7:5.

Čeští curleři Zuzana Hájková a Tomáš Paul
zdroj: worldcurling.org autor: Richard Gray

Český pár na úvod porazil Německo 7:5. S tureckou dvojicí si poradil 8:5 a cenná byla také výhra nad Anglií 6:4. "Každý je zde porazitelný. Na druhou stranu si ale uvědomujeme, že i my můžeme prohrát s každým," uvedla Hájková po výhře nad Anglií.

Kanaďany Joanne Courtneyovou s Reidem Carrruthersem, mistry světa ze čtyřkového curlingu, porazili Hájková s Paulem v dramatické koncovce. "Až Zuzanin fantastický take out posledním kamenem rozhodl o naší výhře," řekl kouč českého týmu Brad Askew. "Byl to doposud náš nejlepší výkon. Díky skvělému umísťování kamenů jsme neustále na Kanadu tlačili a nutili je hrát těžké kameny," dodal.

Podívejte se na sestřih zápasu Česko - Kanada:

Záznam celého utkání:

Češi vedou skupinu D a mají nakročeno do play-off. Spolu s nimi jsou v čele s čtyřmi výhrami Američani, se kterými se utkají v úterý večer místního času. V základní části je pak ještě čekají zápasy s Kazachstánem a Francií.

Češi bojují i o olympijské hry

Česká dvojice na šampionátu zároveň bojuje o možnost kvalifikovat se na olympijské hry do Pchjongčchangu. Na posledních dvou světových šampionátech před olympijskými hrami se rozdělují kvalifikační body. Česko má z loňska na kontě nulu, přesto má při dobrém výsledku letos šanci se do Pchjongčchangu kvalifikovat. Korea má jakožto pořadatelská země účast na olympiádě jistou, hraje se tak o sedm dalších volných míst. Dodatečný turnaj se na rozdíl od klasických čtyřčlenných týmů nekoná.

Systém světového šampionátu je neúprosný. V pěti skupinách se představuje 39 týmů. Nejlepších 16 se poté střetne ve vyřazovací části.

Je nám líto, video expirovalo.
Hájková s Paulem září na MS
Zdroj
ČTK, worldcurling.org, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články