Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Konečný baží po plnohodnotném titulu mistra světa

Kyjev/Praha - Profesionální boxer Lukáš Konečný je odhodlaný stát se dnes večer prvním českým plnohodnotným mistrem světa. V dubnu v Brně se stal takzvaným prozatímním šampionem, v sobotu v Kyjevě může být oficiální jedničkou lehké střední váhové kategorie organizace WBO. K tomu musí porazit Zaurbeka Bajsangurova z Ruska.

Lukáš Konečný
zdroj: Isifa/LN autor: František Vlček

"Věřím, že se mi to podaří. Jsem výborně připravený," řekl Konečný před pondělním odletem do ukrajinské metropole. Bajsangurov bude mít výhodu domácího prostředí, zápas totiž pořádá jeho manažerská skupina K2, kterou vlastní bratři Kličkové. Dvojnásobný bronzový medailista z amatérského mistrovství světa Konečný se toho ale neobává. "Viděl jsem jeho zápasy a věřím, že jsem schopen porazit ho i před limitem," uvedl Konečný.

Šance jsou vyrovnané

Čtyřiatřicetiletý brněnský rodák se ale připravuje i na variantu, že se bude boxovat všech dvanáct kol. "Favorit nejsem, šance vidím tak padesát na padesát. Jsem hostující boxer, takže když to bude vyrovnané, nevyhraju. To je mi jasné. Dobře si uvědomuju, že budu muset být ten, kdo pracuje. Když budou kola vyrovnaná, budu se muset s blížícím se koncem tlačit do útoku," prohlásil Konečný.

Jak se boxuje proti domácímu favoritovi, si vyzkoušel před dvěma lety v září v Birminghamu, kde knokautoval Matthewa Halla. "Tam jsem od začátku cítil, že nevydrží nastolené tempo. I teď se budu snažit přidávat a zkusím ho rozdrtit. V hlavě budu mít, že je potřeba vyhrát před limitem," uvedl Konečný, jenž v profiringu vyhrál 48 z 51 zápasů. Třiadvacetkrát se mu podařilo ukončit duel před limitem. "Výhodou by mělo být, že ze zkušenosti vím, že venku boxuju lépe takticky. Doma jsem více vyhecovaný," řekl.

Konečný věří, že i po sobotě bude platit, že ještě nikdy nebyl počítán a neskončil na zemi. Mezi amatéry ani profesionály. "Kolikrát si říkám, jak je to možné. I když proti Colasovi to bylo o chlup," připomněl svůj více než tři roky starý souboj s Jimmym Colasem z Francie o evropský titul v Brandenburgu, který nakonec vyhrál na body. "Myslím si, že málokdo může počítat, že Bajsangurov vyhraje před limitem," podotkl.

Důležité je vnutit druhému svůj styl

Člen německého týmu SES manažera Ulfa Steinfortha již jednou o titul mistra světa boxoval, v dubnu 2008 v Drážďanech sporně prohrál s Ukrajincem Sergejem Dzinzirukem. "Bajsangurov je výškově podobný boxer, jen chce jít dopředu. Do výměn. Má ale nějaké mezery v krytu a nemuselo by být složité jej zasahovat. Bude důležité, kdo druhému vnutí svůj styl," řekl Konečný.

Svého soka již veřejně varoval, že pokud bude boxovat jako v posledním duelu proti Michelu Sorovi z Francie, prohraje Rus před limitem. "Se Sorem jsem sparoval před svým posledním zápasem a poté, co jsem viděl Bajsangurova, jak s ním boxuje, dokázal jsem si spojit nitky," tvrdil Konečný. Ruský boxer ale uvedl, že tentokrát je připraven mnohem lépe. Na jeho posledním vystoupení se prý podepsaly předešlé zdravotní problémy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články