Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Konečný chce soupeři v životním zápase vnutit svůj styl

Ústí nad Labem - Životní zápas, ke kterému by tentokrát už mělo opravdu dojít, čeká v sobotu 6. října boxera Lukáše Konečného. V Kyjevě se utká s Rusem Zaurbekem Bajsangurovem o titul profesionálního mistra světa organizace WBO v lehké střední váze. O stejný pás šampiona měl Konečný boxovat již dvakrát, zápas byl ale vždy na poslední chvíli zrušen. Zápas se uskuteční v kyjevském Paláci sportů. Konečný by měl boxovat od 22:00.

"Kritickou dobu už máme za sebou, takže snad k zápasu tentokrát dojde a soupeř se neomluví, že je zraněný. Bajsangurov má navíc nůž na krku. Kdyby se zranil, byl bych automaticky plnohodnotný mistr světa. Nemůže si dovolit zápas odříct," uvedl Konečný.

Čtyřiatřicetiletý boxer se měl původně o titul mistra světa WBO utkat s Ukrajincem Sergejem Dzinzirukem, který se ale na poslední kvůli zranění omluvil. Podobně se zachoval i Bajsangurov a vedení jedné ze čtyř hlavních světových boxerských organizací se následně rozhodlo umožnit Konečnému utkat se o prozatímní pás, který v dubnu v Brně získal. Následně Bajsangurovovi nařídilo, aby nastoupil proti české profesionální jedničce.

Lukáš Konečný:

"Má podobný styl jako já, takže bude záležet na tom, komu se podaří svůj styl vnutit soupeři… On ani pořádně neumí boxovat z ústupu, takže pokud se mi ho podaří zatlačit, tak by neměl být tak nebezpečný."

"Zranit se můžu i já, ale snad se to nestane," řekl Konečný. Dvouměsíční přípravu, během které musel český boxer zhubnout 16 kilo, zakončil dnes ostrým boxem s typově podobnými sparingpartnery. Do Kyjeva odletí v pondělí a do soboty se bude připravovat přímo v ukrajinské metropoli. Už ale bude jen ladit formu. "Po pravdě řečeno, já se jako mistr světa cítím už dlouho. Poté, co Dzinziruk i Bajsangurov zápasy odřekli. Teď mě ale čeká nejdůležitější zápas kariéry," podotkl brněnský rodák, který v profesionálním ringu vyhrál 48 z 51 zápasů. Naposledy sporně prohrál v dubnu 2008 s Dzinzirukem.

Bajsangurov bude mít výhodu domácího prostředí, i když je Rus. Galavečer totiž pořádá jeho manažerská skupina K2 bratří Kličků. I proto Konečný ví, že musí být v zápase lepší. Na přízeň rozhodčích spoléhat nemůže. "Šance momentálně vidím tak padesát na padesát. I kvůli prostředí, jsem hostující boxer. Když to bude vyrovnané, tak asi nevyhraju. Jsem připraven na to, že budu muset být ten, kdo pracuje, a pokud budou kola vyrovnaná, budu muset tlačit," uvedl Konečný.

Je nám líto, video expirovalo.
Konečného reakce před důležitým zápasem

Nejjistější by bylo vyhrát před limitem, což se mu povedlo například před dvěma lety v Birminghamu, kde porazil domácího Matthewa Halla v boji o titul mistra Evropy k.o. v šestém kole. "Tam jsem od začátku cítil, že tempo, které nastolil, nevydrží. A rozdrtil jsem ho. V hlavě budu mít, že je potřeba vyhrát před limitem, ale třeba rozhodčím dopředu křivdíme. Třeba lehce vyhraju a oni mi to dají," řekl Konečný, jehož výhodou je, že je držitelem prozatímního pásu mistra světa. "Takže na mě nebudou nahlížet jako na outsidera," věří.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články