Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Čekám velký boj, těší se Kličko před Konečného duelem

Kyjev - Na sobotní duel Lukáše Konečného s Rusem Zaurbekem Bajsangurovem o titul mistra světa WBO v lehké střední váze se těší i šampion těžké váhy Vladimir Kličko. Slavný Ukrajinec to řekl na oficiální tiskové konferenci obou soupeřů v Kyjevě, kde se zápas uskuteční. "Čekám velký boj, nádherný zápas," citoval server profiboxing.cz Klička, který přiletěl do ukrajinské metropole na otočku z Rakouska, kde se připravuje na souboj s Polákem Mariuszem Wachem. Konečného označil za velmi zkušeného a skvělého boxera, Bajsangurova za ryzího bojovníka.

Zaurbek Bajsangurov s Lukášem Konečným
zdroj: ČTK/AP

"Přeji oběma hodně štěstí, ať vyhraje lepší z kluků. Ale samozřejmě bych si coby zástupce Zaurbeka přál jeho vítězství," dodal světový šampion, jehož stáj K2 Promotions Bajsangurova zastupuje.

Vyzyvatel Konečný se ale nechal slyšet, že se cítí na duel velmi dobře připravený. "Absolvoval jsem povedenou přípravu, trénoval jsem tvrdě a mohu říct, že je všechno v pořádku," řekl český boxer a posléze tak trochu zahájil psychologickou bitvu. "Zaurbek je dobrý boxer, ale pokud bude boxovat jako naposledy s Michelem Sorem, tak mohu snadno vyhrát," řekl Konečný s připomínkou duelu, ve kterém byl ruský soupeř počítán.

V úspěch českého boxera věří i jeho trenér Dirk Dzemski. "Lukáš má lepší obranu a je zkušenější, což bude rozhodující. V sobotu bude odměněn za svou tvrdou práci," řekl německý kouč.

Bajsangurov konstatoval, že ke Konečnému chová respekt, ale varoval jej, aby jeho kvality neposuzoval podle předchozího těžkého duelu se Sorem, s nímž boxoval po zranění. Na titulový souboj se připravoval v Los Angeles. "Jsem připravený ukázat v sobotu skvělý zápas. Moc se těším," řekl sedmadvacetiletý Bajsangurov, který v profesionálním ringu prohrál jediný z 28 duelů. O sedm let starší Konečný má bilanci 51 zápasů a 48 vítězství.

Oba soupeře čeká v Kyjevě čtvrteční otevřený trénink pro veřejnost, v pátek dojde na oficiální vážení. Zápas se uskuteční v kyjevském Paláci sportů, který má pro sportovní akce kapacitu 7 000 diváků. Konečný by měl boxovat od 22:00.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články