Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Kličko je nadále šampionem těžké váhy, knokautoval Puleva

Hamburk – Ukrajinský boxer Vladimir Kličko zůstává králem těžké váhy, při povinné obhajobě titulu profesionální organizace IBF knokautoval Bulhara Kubrata Puleva v pátém kole. Kličko vlastní také mistrovské pásy WBA, WBO i menší IBO a dnes si v Hamburku v 66. souboji připsal 63. výhru, z toho třiapadesátou KO.

Vladimir Kličko
zdroj: AP autor: Daniel Bockwoldt

Osmatřicetiletý Kličko vstoupil do souboje hodně ostře, hned v prvním kole poslal Puleva dvakrát k zemi a bulharský vyzyvatel byl viditelně otřesený. Šestnáct tisíc diváků ve vyprodané hamburské O2 areně si dál užívalo jasné převahy ukrajinského favorita. Ve 3. kole byl Pulev podruhé počítaný a bylo zřejmé, že duel vypsaný na 12 kol skončí předčasně.

O to se Kličko postaral v pátém kole. Levým hákem trefil bulharského boxera pod oko a ten skončil s krvavým obličejem na lopatkách. Po 20 výhrách poprvé odešel z ringu poražen, za hamburský zápas nicméně inkasoval 1,4 milionu dolarů. Kličko získal více než čtyřnásobek 5,7 milionu.

Kličko absolvoval úspěšnou obhajobu už posedmnácté. "Předvedl slušný výkon, nebylo to zadarmo," řekl staronový šampion. "Chtěl bych toto vítězství věnovat i svým krajanům na Ukrajině, prožívají teď těžké časy," dodal.

Oba borci se měli utkat už v září, ale ukrajinský šampion ho odložil kvůli zranění bicepsu. Soupeř jej posléze obvinil, že zdravotní potíže předstíral.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články