Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SKKP Handball Brno - HCB Karviná

Stiverne získal Kličkův titul a je novým boxerským šampionem

Los Angeles - Kanadský boxer Bermane Stiverne je novým mistrem světa v těžké váze profesionální organizace WBC. V souboji o titul, jehož se vzdal kvůli politické kariéře Ukrajinec Vitalij Kličko, knokautoval Američana Chrise Arreolu v šestém kole. Zbývající tři mistrovské pásy organizací WBA, IBF a WBO vlastní Kličkův bratr Vladimir.

Stiverne vs. Arreola
zdroj: Isifa

Pětatřicetiletý Kanaďan narozený na Haiti už loni v dubnu nad Arreolou na body přesvědčivě zvítězil, tehdy mu zlomil nos. Od té doby v soutěžním ringu nebyl a čekal na Kličkovo rozhodnutí ukončit sportovní kariéru.

"Studoval jsem a sledoval soupeře. Věděl jsem, že ho můžu knokautovat. Byl jsem trpělivý. Plán byl takový - nechat ho, aby se dostal do pohody, a pak ho zničit. Přesně tak jsem to udělal," radoval se nový šampion.

Američana poslal v šestém kole dvakrát v zemi, potřetí mu v tom zabránil ringový rozhodčí. V šestadvacátém souboji si Stiverne zlepšil bilanci na 24 vítězství z toho 21 KO, jednou remizoval a jednou prohrál.

Arreolovi zůstalo na kontě 36 výher a přibyla čtvrtá porážka. "Měl jsem pocit, že mám zápas pod kontrolou, že vyhraju. Ale dal jsem ruce dolů a on mě dostal stejným úderem jako minule. Jsem zničený, chtěl jsem vyhrát, jenže on má v pravé ruce strašnou ránu," řekl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články