Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Bobisté se těší na světový pohár a cílí na první desítku pořadí

Světový pohár bobistů pokračuje víkendovým programem v německém Altenbergu a čeští závodníci u toho nebudou chybět. Tým v čele s Janem Vrbou a Dominikem Dvořákem vstupuje do sezony kromě nového dvojbobu také s vylepšenou technikou. Cílem bude umístění v první desítce, ke které má pomoct i testování skluznosti nožů.

Český čtyřbob pilota Jana Vrby během tréninku
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Giancarlo Cattaneo

Čeští bobisté si už nový dvojbob i zapůjčený čtyřbob vyzkoušeli v závodech evropského poháru. Druhé místo ve dvojbobu a šesté místo se čtyřbobem slibují nadějné výsledky také do světového poháru.

"Máme nový bob, tak si myslím, že to bylo hlavně kvůli tomu. Tak nějak se to sešlo," dodal Dvořák.

Na českých bobech se bude také nově testovat skluznost nožů. S testováním má pomoct specialista z liberecké univerzity se svým týmem. "My to vyleštíme a oni to otestují, jestli je skluznost vyšší nebo nižší a po jakém leštění se vlastně skluznost zlepšuje," upřesnil Vrba.

Představy o dobrém umístění má i bývalý reprezentant Ivo Danilevič. "Myslím si, že je to celkem dobře poskládaný tým a že si dokáže hrábnout do nějakých hezkých pozic v první desítce, v následujícím roce, možná i letos," dodal k ambicím českého týmu Danilevič.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští bobisté se chystají na start světového poháru v Altenbergu
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články