Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

V Lake Placid kraloval Peterův čtyřbob, Češi znovu nestartovali

Lake Placid (USA) – Na úvodní výhru sezony ve Whistleru nenavázal ruský čtyřbob vedený Alexandrem Kasjanovem a skončil až osmý. Před něj se v Lake Placid, ale i v celkovém hodnocení Světového poháru dostal čtyřbob Švýcara Rica Petera, který ovládl závod o 39 setin před Stevenem Holcombem. Třetí skončili Kanaďané vedeni pilotem Chrisem Springem.

Slavící čtyřbob Rica Petera
zdroj: AP autor: Hans Pennink

Čtyřbob jezdce Rica Petera v Lake Placid vládl v obou jízdách. Napoprvé zvládl trať zajet za 54,11 sekundy, podruhé byl pomalejší o pouhých devět setin. Skvěle se předvedl v první jízdě i čtyřbob obhájce titulu Světového poháru z dvojbobu Junjonga Wona, který za Peterem zaostal jen o setinu, ale jeho druhá jízda byla o poznání nepovedenější a Korejci se propadli až na páté místo.

Na druhou příčku se tak vyšvihl stabilní čtyřbob legendárního Stevena Holcomba. Šestatřicetiletý olympijský šampion z Vancouveru předvedl jen o chlup stabilnější výkon než třetí čtveřice vedená Chrisem Springem, jehož čtyřbob se umístil o setinu třetí.

Vítězná čtveřice z úvodního závodu ve Whistleru vedená Alexanderem Kasjanovem skončila až osmá. Český čtyřbob se na druhém závodě na americkém kontinentu v řadě opět nepředstavil.

Je nám líto, video expirovalo.
V Lake Placid kraloval švýcarský čtyřbob Rica Petera

SP v jízdě na bobech v Lake Placid

Čtyřboby: 1. Švýcarsko (Peter, Zijde, Friedli, Amrhein) 1:48,31 (54,11+54,20), 2. USA (Holcomb, Valdes, Reed, McGuiffie) -0,39 (54,22+54,48), 3. Kanada (Spring, Stones, Brown, Giguere) -0,40 (54,25+54,46).

Průběžné pořadí (po 2 z 8 závodů): 1. Peter 435, 2. Holcomb 402, 3. Kasjanov (Rus.) 385.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články