Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Solaová dominovala a má životní triumf, Davidová se vešla do TOP 20

Běloruska Hanna Solaová si v Hochfilzenu dojela pro životní triumf, když vyhrála sprint Světového poháru. V závodu na 7,5 kilometru neměla konkurenci, před soupeřkami nasbírala více než třičtvrtěminutový náskok. Nejlépe z českých biatlonistek dojela dvacátá Markéta Davidová. Bodovaly ještě Lucie Charvátová a Jessica Jislová. Přímé přenosy ze SP v biatlonu sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Hanna Solaová
zdroj: ČTK/AP

Pětadvacetiletá Solaová totálně dominovala a jela si svůj sólo závod. Čistá a rychlá střelba v kombinaci s druhým nejlepším během startovního pole znamenala pro bronzovou medailistku ze sprintu na letošním mistrovství světa náskok závratných 46 vteřin na - i s dvěma chybami druhou - Francouzku Justine Braisazovou Bouchetovou, za níž se těsně zařadila Norka Marte Olsbuová Roieselandová.

Eva Puskarčíková vyjížděla prakticky s Markétou Davidovou ze šestého, resp. sedmého místa. Nejzkušenější česká reprezentantka odstřílela ležku bezchybně, na položce vestoje ale zapsala jednu chybu. 

"Snažila jsem se před položkou vydejchat, bohužel jednička... Dvě nuly dává člověk strašně málo, takže je to ještě jedna z těch lepších střeleb. Lyže byly dneska dobrý, mně se jelo dost ztěžka," hodnotila 49. Puskarčíková pro ČT sport.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy sprintu biatlonistek na SP v Hochfilzenu

Jednička týmu Davidová naopak chybovala dvakrát poprvé, poté už mířila přesně. "Chodí mi to nahoru v zatížení, možná jsem přijela víc zadejchaná než normálně. Ale přišlo mi, že dělám vše dobře," popisovala Davidová.

Na trati se cítila skvěle, ostatně měla desátý nejrychlejší běžecký čas. "Jelo to asi nejlíp tuhle sezonu, ale ty dvě vleže mě mrzí. Tak uvidíme," dodala.

Čtyřicátá Jessica Jislová nechala za sebou dva netrefené terče. "První rána byla asi vítr, druhá byla moje. S jedničkou by se jelo trochu líp, mrzí mě to. Na trati to tak hrozné nebylo. Do štafety půjdu s tím co vždy: zajet co nejlíp a střílet taky. Bude to nový den, takže s čistým štítem."

Skvěle si počínala talentovaná Tereza Vinklárková (52. příčka), kterou mohly těšit dvě nuly, Lucie Charvátová odjížděla z obou položek s jedním netrefeným terčem, nicméně její 32. místo je zatím to nejlepší, co v sezoně zajela.

Zatímco ze sprintu biatlonistů postoupil do sobotní stíhačky z českých závodníků pouze Michal Krčmář, u žen byla situace daleko optimističtější. Nedělní stíhací závod pojedou všechny Češky.

Na střelnici kontroloval zásahy vedle asistenta trenéra Jiřího Holubce i bývalý biatlonista Ondřej Moravec, který je v Hochfilzenu k ruce realizačnímu týmu jako konzultant. "Udělal jsem si takový výlet," hlásil v týdnu s úsměvem.

V sobotu čeká biatlonistky štafeta. Trenér Egil Gjelland už dopředu avizoval, že si kvůli tomu stáhl z béčka Terezu Voborníkovou, která prokazuje na úvod ročníku dobrou formu a bude tentokrát nominována mezi čtveřici Češek.

SP v biatlonu v Hochfilzenu (Rakousko) - sprint žen (7,5 km):

1. Solaová (Běl.) 20:44,4 (0), 2. Braisazová-Bouchetová (Fr.) -46,8 (2), 3. Röiselandová -50,3 (0), 4. Lienová (obě Nor.) -52,5 (0), 5. H. Öbergová (Švéd.) -56,5 (2), 6. Eckhoffová (Nor.) -1:07,2 (1), 7. Vittozziová (It.) -1:07,4 (1), 8. Alimbekavová (Běl.) -1:08,0 (1), 9. Bendikaová (Lot.) -1:12,3 (1), 10. Hinzová (Něm.) -1:18,5 (0), ...20. Davidová -1:41,0 (2), 32. Charvátová -2:04,1 (2), 40. Jislová -2:16,6 (2), 49. Puskarčíková -2:28,5 (1), 52. Vinklárková (všechny ČR) -2:35,8 (0).

Pořadí SP (po 5 z 22 závodů): 1. Röiselandová 216, 2. Alimbekavová 194, 3. Hauserová (Rak.) 192, 4. Solaová 184, 5. E. Öbergová (Švéd.) 171, 6. H. Öbergová 168, ...9. Davidová 155, 32. Jislová 50, 40. Puskarčíková 30, 57. Charvátová 17, 59. Vinklárková 12.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články