Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kühn zajel v Hochfilzenu závod kariéry, Češi ve sprintu stříleli mizerně

Ve třetím sprintu sezony nenašel přemožitele Johannes Kühn. Německý biatlonista si i s jednou chybou dojel v Hochfilzenu pro první místo. Čeští reprezentanti střelecky strádali, stíhačku pojede v sobotu pouze Michal Krčmář, který skončil ve sprintu na 10 kilometrů devětatřicátý a jako jediný z Čechů na bodech. Přímé přenosy ze SP v biatlonu sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Johannes Kühn
zdroj: ČTK/AP

Kühn se v Rakousku blýskl nejlepším závodem kariéry, navíc měl na trati nejrychlejší běžecký čas. Dosud byl jeho nejlepším představením tři roky starý vytrvalostní závod na Pokljuce, v němž skončil druhý.

Pro stříbrné umístění si taktéž s jednou ranou vedle dojel Švéd Martin Ponsiluoma, třetí bral překvapivě bezchybný Bělorus Anton Smolski s mankem dvaceti vteřin na Kühna.

Michal Krčmář rozjel závod z českých biatlonistů nejlépe - po první ležce byl průběžně dvacátý se ztrátou necelých pětadvaceti vteřin na čelo. Jenže pak přišla stojka, tři sta metrů navíc a bylo po nadějích na lepší umístění.

"Vítr se uklidňoval, rány mě mrzej, nevím o nich vůbec. Jsem z toho takovej rozpolcenej, zkazil jsem si tím závod. Určitě nemůžu být spokojený dneska. Sníh byl těžkej, závod byl dlouhej, trvalo mi, než jsem se dostal do tempa. V prvním kole mi to nešlo. Celkově ten závod nebyl povedenej," prohlásil Krčmář v rozhovoru pro ČT sport.

Další čeští reprezentanti střelecky opět zaostávali: Adam Václavík minul čtyřikrát, stejně tak Mikuláš Karlík (76. místo), na stavech navíc strávili značné množství času.

Jakub Štvrtecký si chtěl vykompenzovat nelichotivou pětku z úvodní stíhačky SP, chyboval ale hned na první položce, další dvě přidal záhy a bylo z toho 72. místo.

Vítězslav Hornig měl po úvodní střelbě jednu chybu a závratnou ztrátu minutu, druhou minelu přidal na položce vestoje - celkově až 88. příčka.

zdroj: ČT sport

"Vítr byl oproti nástřelu výrazně menší, cvakal jsem, ale bylo to prý celé vlevo, takže jsem cvaknul málo. Ten vítr se strašně blbě čte. S dvěma se špatně vstupuje do závodu," řekl Václavík.

Ani na trati mu to příliš nevyhovovalo. "První kolo to jelo jakž takž, pak to bylo hodně znát a myslím, že plný kecky toho měli všichni. Na poslední části tratě je ten sníh zmrzlejší, takže se jelo ztěžka," hodnotil jednasedmdesátý Václavík.

V sobotu je v Hochfilzenu na programu stíhací závod biatlonistů a štafeta žen, pro kterou trenér Egil Gjelland a spol. zvolí nově Terezu Voborníkovou, jíž se povedly první závody ročníku v IBU Cupu.

SP v biatlonu v Hochfilzenu (Rakousko) - sprint mužů (10 km):

1. Kühn (Něm.) 26:05,0 (1 tr. okruh), 2. Ponsiluoma (Švéd.) -14,3 (1), 3. Smolskij (Běl.) -20,5 (0), 4. Loginov (Rus.) -22,0 (1), 5. T. Bö (Nor.) -23,0 (1), 6. Jacquelin -23,6 (1), 7. Fillon Maillet (oba Fr.) -24,9 (2), 8. Nawrath (Něm.) -39,8 (2), 9. Lazovskij (Běl.) -40,4 (0), 10. Latypov (Rus.) -41,4 (2), ...39. Krčmář -1:28,6 (2), 71. Václavík -2:20,1 (4), 72. Štvrtecký -2:21,8 (3), 76. Karlík -2:27,4 (4), 88. Hornig (všichni ČR) -2:46,8 (2).

Pořadí SP (po 5 z 22 závodů): 1. Christiansen (Nor.) 203, 2. Samuelsson (Švéd.) 202, 3. Jacquelin 189, 4. T. Bö 170, 5. Latypov 170, 6. J.T. Bö (Nor.) 166, ...22. Krčmář 91, 53. Štvrtecký 14.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články