Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Oblíbená Anterselva a poslední testy před Pekingem. Krčmář varuje: Střelnice je záludná

Poslední předolympijské závody čekají závodníky v rámci Světového poháru. Ty tradičně hostí italská Antersleva a program v Südtirol Areně startuje vytrvalostním závodem biatlonistů. Češi jsou v plné sestavě, která se zanedlouho přesune do Pekingu, nechybí ani jednička Michal Krčmář. Přímý přenos sledujte od 13:50 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Anterselvu má řada biatlonových týmů moc ráda a český tým není výjimkou. Krásné výhledy, prosluněné počasí... To ovšem bude tentokrát nejspíš chybět.

Do středy sice panovaly v místní biatlonové aréně ideální podmínky, jenže na další dny zvláště sobotu už jsou hlášeny sněhové přeháňky a pravděpodobně i mlha.

V jižním Tyrolsku budou postupně na programu nejdelší individuální závody, štafety a hromadné starty.

Češí mají v Itálii kompletní olympijskou sestavu: pětici žen i mužů. "Je to poslední test, poslední závody před olympiádou. Do prvního závodu v Číně jsou dva tři týdny, takže tam je prostor pro trénink a přípravu," říká asistent trenéra Aleš Ligaun.

Češi v akci – vytrvalostní závod (20 km):

Michal Krčmář (6), Adam Václavík (8), Jakub Štvrtecký (59), Mikuláš Karlík (86), Milan Žemlička (93)

Ten se do Anterselvy přesunul z IBU Cupu ve slovenském Osrblí spolu s Milanem Žemličkou, který hlavně kvůli dobré střelbě v neděli zaplnil poslední, páté místo v olympijské nominaci.

Po Östersundu se v této sezoně, vynecháme-li Peking, pojedou vytrvalostní závody právě už pouze v Anterselvě.

Na úvod ročníku se ve Švédsku radoval Nor Sturla Holm Laegreid, jenž ve startovní listině nechybí ani tentokrát.

Z českých závodníků byl po třech chybách nejlepší jednadvacátý Michal Krčmář. Loni v Anterselvě, kde po střelecké show triumfoval Rus Alexandr Loginov, kvůli covidu chyběl. O to víc se teď těšil.

Michal Krčmář
zdroj: ČTK/AP

"Mám rád zdejší tratě a nevadí mi ani nadmořská výška," tvrdí pro svazový web k nejvýše položenému areálu (1634 metrů) v rámci elitního seriálu, kde byl nejlépe před pěti lety osmý právě v individuálu. Olympijský závod se pojede ještě o dvě stě metrů výš.

Krčmář ví, že kvůli větru si musí dávat pozor hlavně na střelnici  za chybu se v nejtradičnějším, čtyřpoložkovém závodu přičítá trestná minuta. "Dokáže být záludná, vítr se nezdá," varuje.

Totéž čeká i jeho čtyři týmové kolegy. Mikuláš Karlík si odbude v Anterselvě premiéru. Jakub Štvrtecký si po nezdaru ve štafetě v Ruhpoldingu, kde Češi zaznamenali po střeleckém výbuchu až 18. místo, bude chtít spravit chuť.

Adam Václavík se naladil už v nedělní stíhačce, kde dojel čtyřiadvacátý a zaznamenal druhý nejlepší výsledek v kariéře.

Zdroj
ČT sport, biatlon.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články