Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Roeiselandová ve stíhačce zase neměla konkurenci, Davidová si polepšila o 15 míst

Čtvrtou stíhačku v sezoně vyhrála Norka Marte Olsbuová Roeiselandová. Po triumfu ve sprintu si Elvira Öbergová připsala druhou příčku, za ní skončila její sestra Hanna. Nejlepší českou biatlonistkou v závodu byla dvanáctá Markéta Davidová, a polepšila si tak o patnáct míst.

Po Östersundu, Hochfilzenu a Oberhofu se Roeiselandová v závodu na 10 kilometrů radovala i v Ruhpoldingu a může se v klidu připravovat na olympijské hry. Už dopředu avizovala, že příští týden na další podnik elitního seriálu do Anterselvy nepojede.

Na 19. pozici dojela Jessica Jislová a polepšila si o dvě místa, Lucie Charvátová byla bez bodu 43. a na 53. místě Eva Puskarčíková.

"Dneska se mi povedlo bejt ve své bublině, střílet a dělat to, co umím na tréninku. Poslední rána mě mrzí, ale prostě přišla. Měla jsem skvělé lyže, fakt děkuju servisu, bylo to super. Kéž by byly takové každý závod. Jsem ráda, že jedu pryč, nemám to v Ruhpoldingu ráda, těším se na změnu prostředí," řekla pro ČT sport Davidová po pátém nejrychlejším čase.

"Trochu mě mrzí dvě chyby vstoje. Po dvou kolech se mi moc dobře nejelo, pak jsem se snažila pošetřit síly na poslední kolo a vyplatilo se to. Nakonec si myslím, že dobrý závod. Na Anterselvu se hrozně těším a budu se snažit pokračovat v tom, co jsem dělala doteď," prohlásila Jislová.

Závod se z českého pohledu rozjel velmi slibně. Jislová i Davidová zastřílely stoprocentně a odjížděly ve druhé desítce závodnic. Charvátová měla sice šestý nejrychlejší čas po prvním kole, ale dvakrát chybovala, stejně jako Puskarčíková.

Elvira Öbergová i s jedním trestným okruhem před sebe čistou Roeiselandovou nepustila, na další zastávce na střelnici se vše opakovalo, to už ale šla Norka do čela.

Češky makaly dál, neboť jak Jislová, tak i Davidová opět sestřelily všechny terče a na trati za nejlepšími závodnicemi neztrácely.

Dobře si počínala i Charvátová, zato Puskarčíková přidala další minelu a při výpadku sedmi biatlonistek, které do závodu neodstartovaly, figurovala na 53. místě.

Roeiselandová kralovala, necelou půlminutu za ní jí stíhaly sestry Öbergovy. První stojka Davidovou nevykolejila a vzdálila se Jislové, která musela na třistametrový okruh.

Charvátové se ovšem dobrá střelba nedržela dlouho, když musela na tři trestné, naopak Puskarčíková si na třetí zastávce počínala přesně.

Roeiselandová dala druhou přesnou stojkou jasně najevo, že tohle vítězství bude její - do cíle dojela s více než dvacetisekundovým násokem.

Davidová se poté zmýlila až na úplně poslední ráně z dvaceti, což česká jednička při odjezdu ze stavů nonverbálně komentovala kroucením hlavy. Po jedné přidaly i Jislová s Charvátovou, Puskarčíková nelichotivý střelecký účet uzavřela dvěma ranami vedle, což znamenalo poslední místo.

SP v biatlonu v Ruhpoldingu (Německo) - stíhací závod, ženy (10 km):

1. Röiselandová (Nor.) 30:55,0 (0), 2. E. Öbergová -20,8 (2), 3. H. Öbergová (obě Švéd.) -32,4 (1), 4. Bescondová (Fr.) -47,9 (1), 5. Perssonová (Švéd.) -50,7 (2), 6. Alimbekavová (Běl.) -53,2 (3), 7. Wiererová (It.) -53,5 (3), 8. Simonová -57,8 (1), 9. Braisazová-Bouchetová (obě Fr.) -58,5 (3), 10. Hauserová (Rak.) -1:10,4 (3), ...12. Davidová -1:23,4 (1), 19. Jislová -2:31,0 (2), 43. Charvátová -3:58,4 (6), 53. Puskarčíková (všechny ČR) -6:37,3 (5).

Průběžné pořadí SP (po 13 z 22 závodů): 1. Röiselandová 651, 2. E. Öbergová 563, 3. Alimbekavová 499, 4. H. Öbergová 482, 5. Hauserová 451, 6. Solová (Běl.) 407, ...9. Davidová 334, 19. Jislová 226, 60. Puskarčíková 30, 64. Charvátová 23, 76. Vinklárková (ČR) 12.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články