Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Novoměstské ticho jí svědčí. Na střelnici to není nevýhodné, hlásí Herrmannová

Denise Herrmannová půjde do sobotní štafety podpořená vítězstvím ve sprintu biatlonistek Světového poháru. Nové Město na Moravě ovšem tentokrát neburácí jako obvykle, německému blesku to ale až tolik nevadí. Ticho prý totiž Herrmannové dodává větší možnost koncentrace. Zdá se, že ve čtvrtek toho jednoznačně využila. Přímé přenosy a zpravodajství ze SP v biatlonu sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Denise Herrmannová
zdroj: ČTK

Pět terčů dole. Dalších pět terčů dole. Denise Herrmannová přijela, sestřelila, odjela, zvítězila.

Sprint v Novém Městě na Moravě si tahounka německé reprezentace uzmula pro sebe. Navíc jí vyhovovalo, že se v osmadevadesátičlenném poli téměř nenulovalo.

"Střelba byla základ," věděla.

Na bronzovou Markétu Davidovou měla navrch bez deseti sekund propastnou minutu.

Suverénní vítězství. "Opravdu jsem zajela dobrý závod," zhodnotila Herrmannová.

Dle předpovědi byla připravená, že bude foukat vítr. "Ale bylo štěstí, že více foukalo na začátku střelby," dodala.

Prakticky od třetího podniku Světového poháru této sezony podává vyrovnané výkony. Herrmannová má stabilní formu, což dokázala nejen na nedávném mistrovství světa, ale koneckonců i ve čtvrtek před prázdnými tribunami ve Vysočina Areně.

"Atmosféra je velmi zvláštní," řekla jednatřicetiletá biatlonistka s tím, že na střelnici to ale pro ni nevýhodou rozhodně nebylo.

"Jste schopni se soustředit," vysvětlila.

Přestože zkraje ročníku SP zajela v Östersundu šesté místo ve sprintu, o týden později jí přinesl Hochfilzen tvrdý propad o pětatřicet příček dolů. V Annecy však bývalá běžkyně na lyžích nabrala druhý dech a ten se jí drží prakticky tři měsíce.

Stříbro ve sprintu v Oberhofu. Zlato ve vytrvalostním závodu v Pokljuce. Stříbro ze stíhačky mistrovství světa v Anterselvě...

Denise Herrmannová
zdroj: ČTK

K tomu připočtěme druhé místo s německou štafetou a teď tedy sprintové zlato ze 7,5kilometrového závodu.

A vyjde nám jediné.

Herrmannová zkrátka prožívá výbornou sezonu. "Ale ještě to není úplně top. Pár závodů se ještě hodí," uvedla.

Její týmová kolegyně Franziska Preussová skončila mezi Němkami druhá - s dvěma chybami ze stojky obsadila ve ztichlé české zastávce SP 13. místo.

"Pokud jde o běh, měla jsem dobrý den. Ale na střelnici jsem možná přijela trochu přemotivovaná," uvedla závodnice z Ruhpoldingu, která příští týden oslaví šestadvacáté narozeniny.

Dá se očekávat, že se právě ona spolu s Herrmannovou, Vanessou Hinzovou a Karolin Horchlerovou postaví do sobotní štafety s cílem minimálně zopakovat pódium ze světového šampionátu v Itálii.

Zdroj
ČT sport, ARD, ZDF

Hlavní zprávy

Nejčtenější články