Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Nezastavitelná Eckhoffová ovládla i stíhačku, Češky opět střelecky tápaly

Tiril Eckhoffová je k nezastavení. Po vítězství ve sprintu Světového poháru si v Novém Městě na Moravě dojela norská biatlonová hvězda i pro zlato ve stíhačce na 10 km. Lucii Charvátové a Markétě Davidové se sen o umístění v TOP 10 rozplynul na poslední položce. Přímé přenosy a zpravodajství ze SP sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Slavící Tiril Eckhoffová
zdroj: ČTK

Mohly se umístit do nejlepší desítky, pět chyb v součtu ale bylo moc.

Lucie Charvátová si ve stíhačce nakonec dojela pro 15. místo, což byl posun ze sprintu o dvě pozice. Markéta Davidová naopak o pět míst klesla na 17. pozici.

Obě ztratily na čelo dvě minuty.

"Nechci být zklamaná, mohlo to být lepší, ale pro mě tohle nejlepší umístění sezony znamená hodně. Nechci si to úplně vyčítat," řekla Charvátová.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih stíhacího závodu biatlonistek SP v Novém Městě na Moravě

Po třech trestných kolech po závěrečné stojce očekávala, že si pohorší víc. "Říkala jsme si, že se zase propadám do pekel výsledkové listiny. Sama jsem byla překvapená, že jsem se udržela na relativně stejné pozici."

"Odstřelila jsem si to na poslední položce, no. Ta se úplně nevyvedla," konstatovala Davidová a dodala: "Vítr v tom dělal velkou paseku, ale nechtěla bych to svést na vítr. Asi to byla kombinace faktorů, nezvládla jsem to v hlavě a ještě k tomu pomohl vítr."

Střelecky závod nevyšel ani 51. Jessice Jislové a 57. Evě Puskarčíkové.

Češky tak dál střelecky tápají a šanci na opravu budou mít už v příštím týdnu, kdy se ve Vysočina Areně před stíhacímí závody opět pojedou sprinty.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy Charvátové a Davidové po stíhačce SP v Novém Městě na Moravě

Jaký byl závod?

Eckhoffová nedopustila ani chybu a pelášila dál. Skvěle jí napodobila Davidová a průběžně se z dvanáctého posunula na šestí místo.

Charvátová si připsala dvě chyby, Jislová dokonce tři, stejně tak pokazila úvodní položku i Puskarčíková.

Ani na druhé ležce suverénní Norka nezaváhala, za půl minuty měla odstříleno a odjížděla s parádním náskokem tři čtvrtě minuty na krajanku Marte Olsbuovou-Roieselandovou. 

Lucie Charvátová a Markéta Davidová
zdroj: ČTK

Davidová musela na trestné kolo a o jednu příčku klesla, naopak průběžně osmnáctá Charvátová zazářila čistou položkou. 

Pro další Češky se závod nevyvíjel dobře, Jislová i Puskarčíková přidaly po jedné netrefené ráně.

Eckhoffová si mohla dovolit jeden netrefený terč, ale i se 150 metry navíc dál vévodila čelu závodu. Roieselandová chybovala, stejně jako třetí Němka Franziska Preussová. 

I tentokrát si Davidová neodpustila za jedna, ale Charvátová byla poprvé vestoje perfektní a poskočila o šest příček. I Puskarčíková měla za nula, Jislová si ovšem vykoledovala opět jedno kolo.

Vedoucí žena SP Eckhoffová si mohla dovolit chybovat i tentokrát, protože na další biatlonistky měla najeto dosyta, což se nakonec také stalo, a to rovnou dvakrát.

Zatímco Eckhoffová dokončovala druhé trestné kolo, její soupeřky teprve přijížděly na střelnici.

A pořadí se měnilo. Na druhé místo šla Němka Denise Herrmannová, která tak dojela i do cíle a polepšila si o osm míst oproti sprintu. Třetí nakonec skončila Olsbuová-Roieselandová. 

Češky opět zklamaly. Charvátová tíhu skvěle rozjetého závodu neunesla a Davidová rovněž. Po třech trestných kolech na poslední položce vestoje bylo přespříliš.

SP v biatlonu v Novém Městě na Moravě - stíhací závod žen (10 km):

1. Eckhoffová (Nor.) 27:28,0 (3 trest. okruhy), 2. Herrmannová (Něm.) -24,0 (1), 3. Röiselandová (Nor.) -29,9 (3), 4. Perssonová (Švéd.) -30,9 (1), 5. Preussová (Něm.) -35,8 (2), 6. Džymová (Ukr.) -39,8 (2), 7. Solaová (Běl.) -1:05,8 (4), 8. Bescondová (Fr.) -1:21,7 (1), 9. P. Fialková (SR) -1:26,9 (2), 10. Chevalierová-Bouchetová (Fr.) -1:30,8 (4), ...15. Charvátová -1:53,5 (5), 17. Davidová -2:01,6 (5), 51. Jislová -4:36,0 (5), 57. Puskarčíková (všechny ČR) -5:36,2 (7).

Průběžné pořadí SP (po 21 z 26 závodů): 1. Eckoffová 923, 2. Röiselandová 843, 3. H. Öbergová (Švéd.) 798, 4. Preussová 712, 5. Wiererová (It.) 686, 6. Hauserová (Rak.) 682, ...9. Davidová 554, 52. Charvátová 87, 62. Puskarčíková 44, 66. Jislová 35.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články