Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Krčmář před stíhačkou: Bude to pestré. Davidová přiznala, že už jede na morál

První polovinu dvoudílné zastávky Světového poháru v biatlonu uzavřou v Novém Městě na Moravě stíhačky. Do nich se dostaly čtyři Češky a tři domácí biatlonisté. Nejlepší pozici má Markéta Davidová, která bude vyjíždět z dvanácté pozice. Přímý přenos stíhačky žen sledujte od 11:35 na ČT sport a webu ctsport.cz, stíhačka mužů startuje živě v 15:40.

Netrefený poslední terč připravil ve sprintu Markétu Davidovou o umístění v elitní desítce. "Sprostě jsem si zanadávala," uvedla.

Většinou patří mezi nejrychlejší běžkyně. Tentokrát to potvrdila jen v prvním kole, nejvíc ztratila v posledním a celkově měla na trati dvanáctý čas. Měla pocit, že jí nejely ideálně lyže. "Nevím, pořád se tu trochu pereme s materiálem a to se na tom odráží. Moc si s tím nevím rady a trochu mě to štve," krčila rameny.

Přiznala, že v závěru sezony už na sobě cítí únavu. "Začíná to být fakt dlouhé. Je to už na morál od začátku. Přijde mi, že jsem tu tak měsíc a přitom mám za sebou dva závody. Je to i na hlavu docela náročný," konstatovala Davidová.

V neděli se pokusí dvanáctou pozici ze sprintu vylepšit ve stíhacím závodu. Startovat bude 38 vteřin za vedoucí Tiril Eckhoffovou z Norska. "Každý den je nový. Uvidíme, na jaký místo to bude stačit," řekla čtyřiadvacetiletá biatlonistka.

Lucie Charvátová ve sprintu běžela výborně a sedmnáctým místem si zajistila nejlepší výsledek v ročníku SP i slušnou výchozí pozici do stíhacího závodu.

"Na moje střelecké trápení to byl jeden z lepších výsledků. Na trati jsem bojovala až do posledních metrů, nechala jsem tam všechno," říkala Charvátová.

Po střelbě vleže i vstoje musela shodně na jedno trestné kolo, ale díky čtvrtému běžeckému času skončila sedmnáctá. Dosud byla v sezoně nejlépe čtyřiadvacátá v prosincovém sprintu v Hochfilzenu.

"Dodá mi to ještě větší chuť do dalších závodů do konce sezony, protože si myslím, že ještě nic není ztracené a můžu ještě zabojovat," řekla. Ráda by se dostala třeba i do elitní desítky. 

Ve stíhacím závodu mají biatlonistky před sebou čtyři střelecké položky. "Čím víc se v biatlonu střílí, tím je to pro mě horší," konstatovala Charvátová.

Její týmové kolegyně Jessica Jislová a Eva Puskarčíkvoá vyjedou z 27., resp. 49. místa. Na další zlato - už desáté v tomto ročníku SP - bude útočnit Norka Tiril Eckhoffová.

Mezi muži si postup do stíhačky vedle 39. Michala Krčmáře zajistili ve sprintu Jakub Štvrtecký, který doběhl na 45. místě, a Ondřej Moravec, jenž byl o dvě příčky za ním.

Oba minuli rovněž dva terče. "Stíhačka bude pestrá. Jako vždycky budou nuly posouvat. Jsem rád, že jsem to nezkazil natolik, abych nejel," řekl Krčmář. Adam Václavík ani Milan Žemlička skončili až v deváté desítce.

Z prvního místa vyrazí na trať Francouz Simon Desthieux. Úřadujícím mistrem světa z disciplíny je jeho týmový kolega Emilien Jacquelin.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih českých střeleb sprintu biatlonistů SP v Novém Městě na Moravě
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články