Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Nové Město má za sebou poslední inspekci před MS

Nové Město na Moravě - Pořadatelé únorového mistrovství světa v biatlonu v Novém Městě na Moravě prošli v tomto týdnu úspěšně závěrečnou velkou inspekční prohlídkou. Zástupci mezinárodní unie IBU v čele s ředitelem soutěží Franzem Bergrem v průběhu dvou dnů podrobně zkontrolovali stav příprav i harmonogram dokončovacích stavebních prací. Mistrovství světa se uskuteční od 7. do 17. února 2013.

Biatlon
zdroj: Getty Images

"Poslední velká kontrola dopadla z našeho pohledu velmi dobře. Zástupcům IBU se líbila zejména nová budova, kde najdou komfortní zázemí rozhodčí i vedení závodů," řekl ředitel soutěží Vlastimil Jakeš. "Probrali jsme podrobně i večerní programy, scénář slavnostního zahájení i další organizační záležitosti," uvedl Jakeš. Poslední inspekce už v mnohem menším rozsahu se uskuteční ještě 25. a 26. ledna. Slavnostní kolaudace celého areálu před MS je naplánována na 19. prosince.

Po třech lednových závodech světového poháru v Oberhofu, Ruhpoldingu a Anterselvě zamíří do Nového Města na Moravě servisní týmy a budou na Vysočině od 21. do 27. ledna. "Připravujeme testovací týden, ve kterém si budou moci vyzkoušet tratě a vzhledem k podmínkám také volbu lyží a mazání. Potom na týden areál zavřeme a vrhneme se na závěrečné dokončovací práce tak, aby od 2. února už mohli biatlonisté v Novém Městě trénovat," řekl Jakeš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články