Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Mikyska po mixu litoval vážného zranění, v Novém Městě už se ale cítí ve formě

Po přetržení předního křížového vazu a operaci kolene se Tomáš Mikyska vrátil do biatlonového kolotoče a výkonem ve smíšené štafetě na mistrovství světa v Novém Městě na Moravě potvrdil, že je oprávněně členem české reprezentace. Pokud mu síly vydrží, rád by odjel ve Vysočina Areně co nejvíce závodů. Litoval jen, že nebýt zranění, mohl být ještě lepší. Přímý přenos sprintu žen sledujte v pátek od 16:50 na ČT sport a ČT sport Plus.

Tomáš Mikyska
zdroj: ČTK autor: Svoboda Jaroslav

Mikyska přebíral štafetu po nepovedeném Krčmářově úseku na 21. místě a posunul ji o dvě pozice. Na střelnici udělal jednu chybu. "Byl jsem hodně nervózní, hlavně z první položky. Potom, co jsem ji dal, jsem si říkal, že stojka by nemusela být tak hrozná. První rána mě pak mrzí. Byl jsem na terči dobře, ale vzal si za spoušť a nějak jsem ji ucápl," doplnil.

Čerstvě čtyřiadvacetiletý biatlonista nepochyboval, že se po srpnovém zranění kolene, v němž si přetrhl během letního mistrovství světa přední křížový vaz, vrátí zpátky. "Spíš jsem se bál, že se nenominuji," podotkl.

Do závodů Světového poháru se vrátil v lednu v Oberhofu a přesvědčil. Důvěru si vysloužil i do smíšené štafety, kterou domácí šampionát začal. "Snažil jsem se k tomu přistoupit, že je to závod jako závod. A říkal jsem si, že i když je to mistrovství světa doma, nebudu si z toho dělat hlavu a stresovat se," doplnil Mikyska.

Aktuálně se už cítí ve stoprocentní formě a kondici. Posteskl si ale, že kdyby zranění nepřišlo, mohl na tom být lépe. "Na mistrovství Evropy v Osrblie jsem se cítil fakt dobře a vrátit formu, jakou jsem měl tam, se za dva měsíce nedá. Nevím, jak by to vypadalo, kdyby zranění nepřišlo," konstatoval rodák z Ústí nad Orlicí.

Pokud mu energie a střelecká forma vydrží, chtěl by absolvovat na MS na Vysočině co nejvíc závodů. Rozhodne mimo jiné i to, jak se bude cítit po dalších disciplínách v náročných podmínkách na trati.

"Já bych si na to troufnul, ale záleží na trenérech. Určitě mě chtějí nasadit do štafety. Uvidíme. Je pravda, že tu byly těžké podmínky. Už jsem tu jel Český pohár a podmínky byly skoro stejné, možná i trochu horší. Jel jsem vytrvalostní závod a po něm jsem byl úplně mrtvý," dodal Mikyska.

Sestřihy všech závodů, rozhovory, podcasty a další zajímavosti z biatlonového svátku v České republice naleznete na webu ctsport.cz.  

Program MS v biatlonu v Novém Městě na Moravě:

Pátek 9. února
17:20 Sprint žen
Sobota 10. února
17:05 Sprint mužů
Neděle 11. února
14:30 Stíhací závod žen
17:05 Stíhací závod mužů
Úterý 13. února
17:10 Vytrvalostní závod žen
Středa 14. února
17:20 Vytrvalostní závod mužů
Čtvrtek 15. února
18:00 Smíšená štafeta dvojic
Sobota 17. února
13:45 Štafeta žen
16:30 Štafeta mužů
Neděle 18. února
14:15 Závod s hromadným startem žen
16:30 Závod s hromadným startem mužů 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články