Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Krčmář: Výkon stál totálně za nic, omlouvám se. Musím jít dál

Štěstí tentokráte nepršelo. Po celou dobu smíšené štafety na mistrovství světa v Novém Městě na Moravě padaly shůry provazce deště, ochozy bouřily i přesto. Jen české úsměvy zamrzly až příliš brzy. Michal Krčmář musel po první střelecké položce na trestné kolo a myšlenky na velký úspěch mohly vzít za své. V cíli výmluvy nehledal a týmu a fanouškům se omlouval. Přímé přenosy z MS sledujte na ČT sport a ČT sport Plus. Po dnu volna je v pátek na programu sprint žen.

Krčmář zalehl na stav číslo šest. První rána do terče, druhá daleko na devět hodin, třetí kalibrová nespadla, čtvrtá a pátá cíl vybílila. První dobíjená na dvě hodiny těsná mimo. Druhá dobíjená dala naději, třetí ovšem skončila daleko na šest hodin. "Michal ji spustil asi o něco rychleji, než by bylo záhodno, a proto je nedojetá dole," komentoval po ležce expert ČT Vlastimil Vávra.

Úsek dokončil Krčmář na jednadvacáté pozici se ztrátou více než dvou minut na čelo. Naděje na dobrý výsledek pohasly.

Bezprostředně po závodě důvody krachu hledal marně. "Sám v tuhle chvíli nevím, nedokážu to vůbec vyhodnotit. Přišlo mi, že dělám totéž, co na nástřelu. I s dobíjenými ranami jsem se snažil pracovat, aby spadly. Ale nespadly," popisoval trpělivě.

Oproti předešlým dnům se vítr až zázračně ve Vysočina Areně utišil, občasné poryvy ze závodu loterii nedělaly.

"Pro mě je to hrozně velká záhada. S Michalem jsem měl možnost chvíli být teď v Jablonci na trénincích a myslím, že tam věděl moc dobře, co dělá, že je na tohle mistrovství střelecky připraven," řekl ve studiu ČT sportovní ředitel Ondřej Rybář. "Zvlášť, když není schopen ty rány identifikovat, je ten problém hrozně těžko dohledatelný," dodal.

"Prostě jsem to zazdil na střelnici, pokazil jsem vstup do šampionátu. Mrzí mě to vůči členům našeho týmu, vůči fanouškům," posteskl si Krčmář. "Výkon stál totálně za nic. Omlouvám se. Musím jít dál, jsou tu další závody," uzavřel.

Před jedenácti lety se tu psal v závodě smíšených štafet bronzový příběh. Tentokráte to bylo v cíli 14. místo.

Závodů ovšem ještě zbývá spousta, šance na opravu přijde pro Krčmáře v sobotu, kdy se jede sprint.

"Pro mě to bylo velké zklamání, a jak znám Bimba, bude to pro něj hodně sebekritické, takhle si start nepředstavoval. Ale je potřeba jít do dalšího závodu s čistou hlavou," zdůraznil Rybář.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články