Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Projede se Davidová na Theofilovi? Nabídku od Váni bronzová medailistka přijala

Překvapené úsměvy. Nikoli ovšem takové jako po čtvrteční bronzové štafetě. Markéta Davidová tak reagovala na nečekanou nabídku Josefa Váni. Pokud sezona dopadne dobře, bude se moci třiadvacetiletá milovnice koní projet na Theofilovi.

Markéta Davidová
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

"Markétko, my ti s Theofilem gratulujeme k bronzu a oba tě zveme. Když ti celá sezona dobře skončí, přijeď se k nám svézt na pořádném koni, který vyhrál Velkou pardubickou," pozval Davidovou legendární Josef Váňa.

V nevšedních dnech, které přináší mistrovství světa v Anterselvě, další velké překvapení. Davidová hledala v biatlonovém studiu České televize slova jen těžko.

"Já ani nevím, jestli jsem takého koně hodna. To je skvělé," pronesla s jistou dávkou obav.

Je nám líto, video expirovalo.
Davidová před stíhačkou: Potřebovala bych střílet líp

Divokosti desetiletého valacha se Davidová nicméně neobává a nabídku přijímá. "Jsem zvyklá. My máme poníky a ti jsou snad ještě horší. Ono se říká, čím menší kůň, tím větší pako."

Názory v týmu se ovšem různí. Třeba trenér Jiří Holubec ale tomu, že by Davidová Theofila zvládla, moc nevěří. "První problém bude to, že na něj nevyskočí. Druhý je, že je zvyklá na poníka a tohle je na ni moc vysoký," odhadl.

"Myslím si, že Makula je schopná zkrotit jakýhokoli koně," oponovala Eva Kristejn Puskarčíková.

Po sezoně si Davidová vyzkouší jednoho z nejlepších dostihových koní současnosti, ale toho svého pořád ještě vyhlíží. "Pořád čekám, než mi ho pan starosta v Janově dá," poukázala česká reprezentaka na svého tatínka Daniela.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články