Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Atakují čeští biatlonisté desítku? Na nejdelší trati nejsou bez šancí

Po nabitém víkendu si dali biatlonisté dva dny oddechu a teď je čeká pořádná dvacetikilometrová porce. Vytrvalostní závod jedou čtyři Češi: Michal Krčmář, Ondřej Moravec, Michal Šlesingr a Jakub Štvrtecký. Ve hře je mimo jiné boj o účast v nedělním závodu s hromadným startem. Ovlivní nejdelší klání změna počasí? Přímý přenos vysílá ČT sport a web ctsport.cz od 13:45.

Michal Krčmář
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

"Nulová" pondělní aktivita, regenerace, úterní lehký trénink. Taková byla příprava na dlouhý závod.

Úterní předpovědi naznačovaly, že by mohlo v Anterselvě po slunečných dnech sněžit nebo pršet. "To by byla trochu komplikace, ale třeba nebude," uvedl lakonicky Moravec.

Jakub Štvrtecký se vydá na trať jako šestý. Hned za ním pak vítěz sprintu Alexandr Loginov. S osmnáctkou jede Moravec. Největší favorité přjdou na řadu později. Fourcade má třicítku, Fillon Maillet jednapadesátku a Johnnes Bö číslo 54. Zbylí dva Češi vystartují později. Krčmář jako pětasedmdesátý a Šlesingr jako osmaosmdesátý. Celkem závodní pole čítá 105 jmen.

Moravec by si v neděli rád zajel masák, ale aby toho dosáhl, měl by zajet pronikavý výsledek – zatím mu v žebříčku pro hromadný start patří až 36. místo, přičemž je třeba dostat se do elitní patnáctky. Nejzazší metou by proto mohlo být zhruba dvacáté místo.

Ještě o něco složitější pozici má Krčmář, který by se měl ve vytrvalostním závodě vejít ideálně do patnáctky. A k tomu povede cesta přes minimum chyb na střelnici.

Jak na to, ukázaly v úterý Češky. Puskarčíková minula jen jeden z terčů a stačilo to na první desítku. Tři trestné minuty Davidovou tolik mrzet nemusely, protože díky skvělému běhu byla osmá.

Moravec vybojoval před třemi lety v téhle disciplíně na MS stříbro. Pětatřicetiletý biatlonista umí v pravý čas střelbu vypilovat. V této sezoně skončil v Östersundu s jednou chybou sedmnáctý a se dvěma v Pokljuce pětadvacátý.

To Krčmář tak vyrovnaný není. V Östersundu byl devětadvacátý a v Pokljuce dokonce až jednašedesátý. Na druhou stranu před čtyřmi lety si v nejdelším závodu dojel pro maximum z MS – páté místo.

Bez šancí nemusejí být ani další čeští reprezentanti. Na 20kilometrové trati může dojít k velkým překvapením. Titul obhajuje Arnd Peiffer. Dočkáme se opět skvělého souboje Martina Fourcada s Johannesem Böem a Quentinem Fillonem Mailletem?

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články