Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Z obyčejných nemocí se dostává déle než ostatní. Jislová už ví, na co se zjara zaměřit

Ve sprintu v Anterselvě skončila až sedmdesátá a do nedělní stíhačky se nekvalifikovala. S tím rozhodně Jessica Jislová spokojená nebyla. V neděli místo závodů absolvovala lehčí regenerační trénink. Ráda by ve zbytku šampionátu napodobila výkony z poloviny prosince. Biatlon ji pod vedením trenéra Egila Gjellanda baví, lituje jen nešťastné vánoční nemoci, která jí narušila sezonu. Mistrovství pokračuje úterním vytrvalostním závodem žen. Přímý přenos vysílá ČT sport a web ctsport.cz od 13:45.

Jessica Jislová
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

"Je to smutné, protože ten závod byl hodně otevřený. Musím se z toho ponaučit," pokrčila rameny pětadvacetiletá česká reprezentantka v reakci na umístění ve sprintu.

Nevyrovnala se s podmínkami na střelnici, špatně četla vítr. "U ležky jsem vítr přecenila," popsala Jislová, která zakončila úvodní individuální závod šampionátu s bilancí čtyř chyb.

To je prostě příliš.

Přitom začátek sezony nevypadal vůbec špatně. V Hochfilzenu dojela ve sprintu sedmnáctá, což byl jen o dvě příčky horší výsledek než vůbec ten nejlepší v její kariéře z doby před třemi lety v Anterselvě.

V lednu ale vyprchala běžecká forma. Proč? "Měli jsme hodně těžkou cestu z Francie. Zaseklo se nám letadlo, nestihli jsme další spoj, přespávali jsme v jiném městě. Všichni jsme z toho byli unavení. Onemocněla jsem z toho," popsala Jislová prapůvod lapálií.

Je nám líto, video expirovalo.
Jislová je nadšená z trenéra Gjellanda: Biatlon nás baví

Ze zdánlivě drobného zdravotního problému se vyklubaly větší trable. "Mám pocit, že se z takových věcí dostávám dlouho," podotkla.

"Onemocním úplně obyčejnou nemocí, ze které se někdo dostane za týden. Ale mně to trvá čtrnáct dní a pak dalších čtrnáct dní, než se forma začne zvedat. To bude něco, na čem budeme pracovat na jaře," dodala.

Jislová má ještě většinu kariéry před sebou a co není, může být. Navíc když jí vyhovuje současná spolupráce s trenérem Egilem Gjellandem. "Je to hrozná změna a na celém holčičím týmu je vidět, jak jsme pozitivně naladěné a biatlon nás baví. Jsem za to strašně ráda."

Ostřílený norský kouč umí pomoci s každou drobností. "Cokoli mě zajímá, s čímkoli se trápím, můžu za ním zajít a on mi vysvětlí, proč se to dělá. Když s ním konzultuji pocit na lyžích, tak se mnou jde vytestovat lyže. Nebo když se mi nedaří při střelbě. Vím, že mi poradí," podtrhla Jislová.

Cítí, že Gjelland prostě svým svěřenkyním rozumí. "S holkami jsme vypozorovaly, že je velký rozdíl, když má trenér doma dcery. A to Jirka (Holubec) i Egil mají. To pomáhá, v ženách se lépe vyznají," uzavřela Jislová.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články