Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Soukalovou bolí v krku, před vytrvalostním závodem potrénovala jen lehce

Kontiolahti – Po dvou dnech volna pokračuje zítra světový šampionát biatlonistů vytrvalostním závodem žen. Gabriela Soukalová absolvovala jen lehčí poslední trénink, trápí ji totiž škrábání v krku a trenéři nechtějí nic podcenit. Přímý přenos vysílá ČT sport a náš web zítra od 16:55.

Je nám líto, video expirovalo.
Soukalová trénovala lehce, Vítková pilovala ležku

"Gabriela je zčásti otazník. Dneska se necítila úplně ve své kůži. Doufáme, že se to do zítřka spraví," řekl trenér ženské reprezentace Zdeněk Vítek.

Zato Veronika Vítková šla trénink naplno a pilovala hlavně střelbu vleže, která ji v minulých závodech zrazovala. "Určitě mě tenhle trénink povzbudil, ale musím říct, že se mi i v předchozích trénincích dařilo a v závodě pak ne," uvedla Vítková.

Český tým půjde do závodu v osvědčené sestavě. Kromě Soukalové a Vítkové by neměly na startu chybět Jitka Landová a Eva Puskarčíková.

Vytrvalostní závod nepojede Dorinová-Habertová

Jisté už je, že do závodu nenastoupí dvojnásobná mistryně světa z Kontiolahti Marie Dorinová-Habertová. Francouzka prý podle svých slov nemá na této trati velké šance na úspěch. "Ve vytrvalostním závodu jsem nikdy nebyla úspěšná. Je dlouhý a hodně náročný, mohl by se podepsat na mé případné únavě před dalšími závody," vysvětlila biatlonistka.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články