Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Měsíc do startu biatlonové sezony. Krčmář a spol. makají v horském průsmyku Passo Stalle

Horský průsmyk Passo Stalle leží v nadmořské výšce 2052 metrů na rakousko-italské hranici. A i tam se nyní připravují čeští biatlonisté pod vedením staronového kouče Michaela Málka. Sezona začne už za měsíc a úvod Světového poháru obstará finské Kontiolahti. Přímé přenosy závodů tradičně odvysílá ČT sport a ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Biatlonisty v Itálii nově připravuje Málek

Převýšení téměř 500 metrů, délka 7,5 kilometru. A cíl? Horský průsmyk Passo Stalle. Výjezd do vysoké nadmořské výšky je nezbytnou součástí tréninku.

Vždyť SP v druhém trimestru zavítá třeba do slovinské Pokljuky i Anterselvy, tedy vysoko položených areálů. Právě v jižním Tyrolsku se nyní reprezentace pohybuje nejčastěji.

"Když jsme to jeli počtvrté, tak jsem říkal, že bych půlku kopce zvládl se zavřenýma očima. Byli jsme čtyřikrát nahoře. Je to moc hezký kopec, ale ty výhledy to vynahradí po tom tréninku, takže super," libuje si Michal Krčmář.

Změny nastaly v realizačním týmu. Střeleckým koučem je Matt Emmons a hlavním trenérem se opět po čtyřech letech stal Michael Málek. Tým vedl například na olympijských hrách 2018 v Pchjongčchangu, kde Krčmář získal stříbrnou medaili ze sprintu.

V reprezentaci by měl nyní navázat na předchozí práci s juniory, kteří se postupně zapracovávají do A-týmu.

"Je to výzva. Chci navázat na práci, kterou kluci dělali. Samozřejmě nejdu do něčeho nového, už sem trošku okusil a doufám, že to bude klapat," řekl Málek.

Bývalý kouč juniorského týmu už v květnu nahradil ve funkci Ondřeje Rybáře, který se vrátil pouze do role sportovního ředitele. Ženský výběr vede dál Nor Egil Gjelland s asistentem Jiřím Holubcem.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články