Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Krčmář jde do stíhačky z šesté příčky. Davidová přes noc domlouvala neposlušným nohám

Program v Annecy pokračuje stíhacími závody mužů a žen. Světový pohár v biatlonu tím jde pomalu do finiše svého prvního trimestru. Český tým bude mít ve stíhačkách celkem pět zástupců, z nejlepšího šestého místa vyrazí na trať Michal Krčmář. První závod startuje ve 12:10, živě jej uvede ČT sport a ČT sport Plus, o dvě hodiny později čeká stíhačka v přímém přenosu i biatlonistky.

Krčmář se šestým místem ve sprintu postaral v Annecy o nejlepší výsledek českých mužů v sezoně.

„Pocitově to byl ode mě letos nejlepší závod. Jsou tam dvě nuly. Byly sice pomalejší, ale tak jsem to cítil. V tuhle chvíli to rychleji udělat nešlo,“ řekl v rozhovoru pro ČT sport Krčmář.

Tomáš Mikyska byl třicátý, do stíhačky se dostal ještě jednačtyřicátý Jakub Štvrtecký. „Jsem spokojený, dvě nuly, na trati to ale nebylo ono,“ řekl Mikyska. Jonáš Mareček minul dvakrát a stíhačka mu unikla o dvě příčky.

Opět suverénně vyhrál Nor Johannes Thingnes Bö, který v součtu se štafetami ovládl už sedmý závod za sebou a překonal svůj rekord z roku 2019.

Suverén sezony Bö vyhrál popáté za sebou a připsal si celkově 57. individuální triumf v SP. Pokračuje tak na vítězné vlně, kterou odstartoval po 12. místě v úvodním vytrvalostním závodě v Kontiolahti. Druhý byl počtvrté ze šesti závodů Sturla Holm Laegreid, za svým krajanem zaostal téměř o 18 sekund. Třetí skončil Němec Benedikt Doll.

České biatlonistky se ve sprintu v Annecy do první desítky neprosadily, nejlepší byla šestnáctá Markéta Davidová. Pětadvacetiletá závodnice udělala na střelnici jednu chybu vestoje a nenavázala po týdnu na druhé místo z Hochfilzenu.

„Na trati to ale bylo strašně těžké. Já jsem chtěla, ale moje nohy ne. Musíme se spolu přes noc domluvit, aby zase fungovaly,“ uvedla před stíhačkou držitelka dvou pódií v sezoně.

Davidová ztratila na vítěznou Švédku Annu Magnussonovou 51 sekund a měla 19. běžecký čas. Bodovala také na střelnici bezchybná Jessica Jislová, která skončila šestadvacátá. Lucie Charvátová byla po čtyřech chybách 67., Eliška Václavíková obsadila 78. místo.

Sedmadvacetiletá Magnussonová zvítězila díky stoprocentní střelbě a čtvrtému nejrychlejšímu běhu. O nečekaný výsledek se postarala také domácí Francouzka Sophie Chauveauová, která do poslední chvíle atakovala stupně vítězů a skončila čtvrtá.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články