Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Plavání 2024

Komu bude svědčit "motokros"? Biatlonistky čeká ve Francii sprint

Čtvrteční sprint mužů v Le Grand Bornand leccos naznačil. V Savojských Alpách je pořádně horko a zřejmě bude podobně i v pátek odpoledne, kdy je na programu sprint biatlonistek. Na střelnici je třeba být téměř neomylný, jinak je šance na účast ve vyšších patrech výsledkové listiny nepravděpodobná. O bodovaná umístění se jistě chtějí poprat Eva Kristejn Puskarčíková (s číslem 19), Markéta Davidová (5), Jessica Jislová (41) a Lucie Charvátová (1). Přímý přenos vysílá ČT sport a web ctsport.cz od 13:45.

Eva Kristejn Puskarčíková
zdroj: Český biatlon autor: Jaroslav Svoboda

Nejzkušenější z českého kvarteta je Kristejn Puskarčíková, která dobře ví, co to znamená bodovat v Le Grand Bornand. Jela tu pět závodů a pětkrát neodešla s prázdnou. Zase tak dobré vzpomínky ale na tamní nevelký areál nemá.

"Dva roky zpátky se mi tu úplně nedařilo. Jela jsem tu sice masák, ale už od prvního kola jsem ztrácela asi třicet minut a začala jsem dvojkou," popsala Kristejn Puskarčíková, které momentálně v celkovém pořadí Světového poháru patří 15. místo a nedělní závod s hromadným startem by jí neměl uniknout.

"Ale dala jsem tu poprvé v životě ve Světovém poháru dvě nuly, ještě v olympijské sezoně 2013/14. To jsem byla naopak šťastná," přidala jinou vzpomínku zkušená česká reprezentantka.

Trať je z jejího pohledu zajímavá, netypická, až motokrosově tvarovaná. "Připadám si trochu jako na přespoláku v Josefově Dole. Před střelnicí si moc neodpočinete. Je výjezd a pak sjezd, kde se musí hodně odšlapovat. Střelnice ale podle mě není tak problematická, co se týká větru," dodala Kristejn Puskarčíková.

Nejvýše postavenou českou biatlonistkou v SP je nyní jedenáctá Markéta Davidová, bronzová z úvodního sprintu sezony. Na hraně účasti v hromadném závodě je naopak Lucie Charvátová, které patří 27. pozice. Navázat by nepochybně chtěla na šesté místo z Hochfilzenu. Jessica Jislová ve stejném závodě skončila v elitní dvacítce. Pokud se jí podaří střelba, mohla by zabojovat o podobné umístění.

Jasnou favoritkou bude tradičně Dorothea Wiererová, která zatím v této sezoně nenašla v krátkém závodě přemožitelku. Velkou záhadou je naopak dosavadní výkonnost její týmové parťačky Lisy Vittozziové, která byla v Östersundu až sedmdesátá a v Hochfilzenu s jednou chybou třiadvacátá.

Zdroj
ČT sport, biatlon.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články