Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jsem taková uťáplá, nemůžu se pořádně rozjet, dumá Davidová nad formou v Oberhofu

Menší rozčarování? Markéta Davidová se zatím podle svých slov nedokáže dostat na mistrovství světa v Oberhofu do ideálního rozpoložení. Ačkoliv startovala do stíhacího závodu z páté příčky, kvůli pěti střeleckým omylům a 14. běžeckému času skončila o jedenáct míst níže. Věří, že jí pomohou k restartu dva dny volna. Přímé přenosy z MS sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

"Běžecky bych ten závod asi hodnotila lépe než předtím. Podle analýz jsem však zase hodně ztratila v posledním kole. Ke konci mi vždycky malinko chybí. Uprostřed závodu jsem se cítila dobře, tak doufám, že se to nějak rozjede. Jsem taková uťáplá. Není to, že by mě něco trápilo, ale nemůžu se pořádně rozjet," řekla Davidová.

Šestadvacetiletá závodnice z Janova nad Nisou ztrácela běžecky i v pátečním sprintu. Měla 23. nejrychlejší čas, navzdory bezchybné střelbě dojela šestá a litovala, že nezískala medaili. Ve stíhacím závodě musela na pět trestných kol.

"Střelba za pět je zbytečně moc. To asi rozhodlo," uvedla. Problémy jí dělala mlha, která v Oberhofu během závodu padla.

"V ležce jsem toho moc neviděla a jsem ráda, že spadlo alespoň něco. Vždy když jsem odjížděla z položky, musela jsem se ještě jednou kouknout, co zůstalo a co ne. Jednu položku jsem střílela i na střídačku, protože jsem ty terče neviděla a přišel mi zrovna pod ruku jiný, než byl v pořadí. Bohužel tohle šero mi nesedlo," podotkla Davidová.

Je nám líto, video expirovalo.
Biatlon na sítích: Tlak českého týmu je neúprosný

Běžecké výkony za první desítkou českou závodnici překvapily. Věřila, že může být na mistrovství světa výš.

"Myslela bych si, že by mi tyhle tratě mohly sedět. V minulosti to tak bylo. Běžecká forma se tu ale nesetkala s úplným vrcholem, jak bych si představovala," řekla osmá žena Světového poháru. "Na druhou stranu se mi jelo o něco líp než dřív, tak doufám, že to bude lepší," doplnila.

Vyhlíží proto dva dny volna. Na trať se vrátí ve středu do vytrvalostního závodu. V této disciplíně bude Davidová obhajovat dva roky staré zlato. "Je to tu náročné. Oberhof je fakt těžký a ta trojka (tříkilometrový okruh), co nás čeká na individuál, bude fakt těžká. Zvláště, jestli bude pomalý sníh," řekla.

Markéta Davidová
zdroj: ČTK/AP

Během volných dní chce regenerovat a zkusit se dostat do lepšího rozpoložení.

"Určitě zařadíme nějakou rehabku i regenerační tréninky. Jsou to sice dva dny, což je lepší než jeden, ale furt tam toho člověk moc nevymyslí. Bude to nějaká klasika a v úterý si dáme krátké sprinty," uvedla Davidová.

Před dvěma lety jí v Pokljuce po 32. místě ve stíhacím závodě pomohlo studium. Podobnou cestou chce jít Davidová i tentokrát.

"Mám tu předkurz k fyzioterapii koní. Tenhle je on-line a další na něj navazuje prezenčně. Je to v angličtině. K tomu mám i nějaké seriály. Nudit se nebudu," dodala s úsměvem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články