Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Eckhoffová před sebe Roeiselandovou nepustila, Davidová ve stíhačce na poslední střelbě selhala

Vítězství ve stíhacím závodu biatlonistek na Světovém poháru v Oberhofu si nenechala vzít Norka Tiril Eckhoffová. Markéta Davidová si velice slibně rozjetý závod pokazila až na poslední položce třemi ranami mimo a dojela dvanáctá. Přímé přenosy a zpravodajství ze SP sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Finiš v podání norské dvojice Eckhoffová - Roeiselandová
zdroj: ČTK/AP

"To byl nějakej zkrat úplnej. Moc jsem nevěděla, co s tím dělat, něco tam bylo špatně. Nevím, trojku jsem nedala dlouho ani na tréninku, tohle by se stávat nemělo. Cítila jsem se líp, měli jsme brutálně dobře připravený lyže, ty mě podržely," hodnotila Davidová.

"Musím to hodit za hlavu a myslet v tom závodě spíš na ty pozitivní věci," dodala v rozhovoru pro ČT sport.

Viditelnost na střelnici byla velmi dobrá, nefoukal ani příliš vítr. Mlha se sice klasicky snesla, ale nevydržela dlouho. Na trati v LOTTO Areně je nejdelší stoupání mnohem tvrdší po propojení umělého a přírodního sněhu než v pátek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih stíhacího závodu biatlonistek na SP v Oberhofu

V pátečním sprintu byla Eckhoffová na střelnici bezkonkurenční a skvěle začala i čtvrtou stíhačku sezony. Vyjížděla s náskokem půl minuty a rozestup začal po její bezchybné střelbě narůstat, protože druhá Hanna Öbergová jednou netrefila a poté na trati navíc ztratila hůlku.

Davidové první ležka sedla – odstřílela za necelou půlminutu a čistě a poskočila ze sedmého na čtvrté místo. Výborně si počínala i Puskarčíková, která vybílila terče tradičně téměř nejrychleji ze startovního pole.

Eckhoffová přijížděla na druhou položku vleže osamocena, ale nevyužila toho, čekalo ji trestné kolo. A zatímco Öbergová dál kazila, Davidová opět hlásila za nula a ztráta rázem činila už zhruba třicet sekund.

Je nám líto, video expirovalo.
Davidová po stíhačce v Oberhofu: Musím to hodit za hlavu

Za Eckhoffovou vyjížděla spolu s Rakušankou Lisou Theresou Hauserovou. Puskarčíková jednou minula. Na první stojce však Davidová stoprocentní bilanci neudržela, musela kroužit 150 metrů, zatímco Eckhoffová pelášila čistě dál.

Puskarčíková si držela střelecké tempo na 25 sekundách a průběžně byla 38. po bezchybné položce vestoje. V popředí zatím sváděly souboj druhá Norka Marte Olsbu Roeiselandová a třetí Hauserová.

A zatímco Rakušanka chybovala a Eckhoffová rovněž, Roeiselandová mohla závod vůči své týmové parťačce ještě pořádně zdramatizovat.

To se ovšem vůbec netýkalo Davidové, která si závod odpálila v samotném závěru. První tři nepřesné rány byly moc a pro českou závodnici znamenaly vůbec jednu z nejhorších položek sezony. Puskarčíková připsala jedničku.

Markéta Davidová během sprintu SP v Kontiolahti
zdroj: LEHTIKUVA autor: Antti Aimo-Koivisto

Boj se zatím odehrával v dohledu od cíle. Eckhoffová nemohla Roeiselandovou setřást, odstup byl pouhou sekundu.

Obě měly sil na rozdávání, ale lepší postavení Eckhoffovou od dalšího zlata v elitním seriálu nepřipravilo a připsala si tak osmnácté vítězství v SP kariéry.

Třetí nejrychlejší žena závodu Davidová si nakonec oproti sprintu pohoršila o pět míst, když dojela dvanáctá. Puskarčíková klesla o čtyři příčky na 43. místo.

Závod smíšených dvojic a smíšená štafeta uzavřou první polovinu programu v Oberhofu, další závody budou následovat opět od středy, kdy se pojede mužský sprint, na který už bude k dispozici Ondřej Moravec.

SP v biatlonu v Oberhofu (Německo) - stíhací závod žen (10 km)

1. Eckhoffová 32:20,9 (2 trestná kola), 2. Röiselandová (obě Nor.) -0,5 (0), 3. Hauserová (Rak.) -43 (1), 4. Mironovová (Rus.) -1:11,2 (2), 5. Chevalierová-Bouchetová (Fr.) -1:20,8 (2), 6. Hojniszová-Staregaová (Pol.) -1:21,4 (1), 7. Wiererová (It.) -1:23,1 (0), 8. H. Öbergová (Švéd.) -1:36,3 (4), 9. Kručinkinová (Běl.) -1:36,3 (2), 10. Perssonová (Švéd.) -1:41,4 (1), ...12. Davidová -2:01,4 (4), 43. Puskarčíková (obě ČR) -4:41,9 (2).

Průběžné pořadí SP (po 11 z 26 závodů): 1. Röiselandová 509 b., 2. Eckhoffová 466, 3. H. Öbergová 466, 4. E. Öbergová (Švéd.) 379, 5. Alimbekavová (Běl.) 355, 6. Wiererová 350, ...9. Davidová 302, 53. Puskarčíková 40, 59. Charvátová 25, 64. Jislová (obě ČR) 20.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články