Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Málem jsem tam umřela, snad se mi pojede líp, přeje si před stíhačkou Davidová

Biatlonový Světový pohár pokračuje stíhacími závody v Oberhofu. Česká reprezentace v nich bude mít čtyři zástupce: dvě biatlonistky a stejný počet závodníků. Z prvních míst vyjedou zástupci Norska: Tiril Eckhoffová a Johannes Thingnes Bö. První přímý přenos ženské stíhačky na 10 km sledujte od 12:35 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Češi se museli už před pátečními sprinty vyrovnat s nepříjemným faktem koronaviru v týmu, který nechal doma Michala Krčmáře, Adama Václavíka, Vítězslava Horniga i Tomáše Krupčíka.

A protože trenéři nechtěli na poslední chvíli hned povolávat Mikuláše Karlíka, do sprintu tak odstartovalo pouze trio Milan Žemlička, Jakub Štvrtecký a Tomáš Mikyska.

První dva se nakonec dostali do potřebné šedesátky závodníků: Žemlička dojel po jednom nesestřeleném terči na 57. místě, Štvrtecký byl s dvěma chybami 41.

Je nám líto, video expirovalo.
Představení pozměněné tratě v Oberhofu

"Kuba někdy bojuje s tím, že něco přetáhne. Začal střílet s velkým zpožděním, ale na to, v jakém stavu byl, byly střely parádní. Oceňuju, že s tím bojoval a nezahodil to," chválil trenér Ondřej Rybář.

"U Milana a Tonči chválím hlavně stojky. Určitě je škoda jedniček v leže. Byly to naprosto zbytečné rány," dodal Rybář.

Ten ve čtvrtek při výpadku části servisního týmu pomáhal testovat lyže spolu s bývalým reprezentantem Michalem Šlesingrem.

Do závodu vyrazí jako první Johannes Bö, na něhož bude mít Štvrtecký více než dvouminutové manko a Žemlička ještě o třicet sekund více.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih českých střeleb sprintu biatlonistů na SP v Oberhofu a ohlasy

Lepší pozici má Markéta Davidová. Ta chybovala ve sprintu jednou, což ji také připravilo o pódiové umístění, neboť skočnila sedmá. O minutu zvítězila Norka Eckhoffová.

"Málem jsem tam někde umřela, dost mi chyběl kyslík," smála se Davidová, která Eckhoffovu v prvním kole běžecky porazila.

"Pak mi to dost chybělo, ale zkusila jsem to. Snad se mi pojede v sobotu líp," doufala česká jednička.

"Hodnotit Makulu? Výborný výsledek, drží svůj standard, perfektní v běhu. Na střelbě časově trochu ztrácí, ale je dobře, že to takhle v novém roce pokračuje," uvedl asistent trenéra Jiří Holubec.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih českých střeleb sprintu biatlonistek na SP v Oberhofu

Ve sprintu se z Češek představí ještě Eva Puskarčíková.

Na trať, která před SP doznala změn a podle závodníků je nyní těžší, vyrazí jako devětatřicátá s odstupem dvou minut a tří sekund.

"Na trati to byla bolest. Bylo to dlouhý," řekla Puskarčíková k prodlouženému stoupání. "V posledním kole už jsem se tak kolíbala a bojovala o přežití," dodala.

"Průměrný výsledek předvedla, už to není tak, jak to bylo," doplnil Holubec.

Oberhof hlásí v sobotu zataženo a jeden stupeň pod nulou, sněžit by nejspíš oproti pátku nemělo.

Nedělní program obstarají singl-mixy a smíšená štafeta. K dispozici bude realizačnímu týmu už Ondřej Moravec.

Ten se dosud připravoval v Rakousku a do závodů chce jít z plné vytíženosti, což mu více vyhovuje. Zpravodajství ze SP sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy Češek, trenéra Holubce a vítězné Eckhoffové po sprintu SP v Oberhofu
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články