Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Davidová ve stíhačce letěla, až byla překvapená jak. V noci mě strašně bolela hlava, přiznala

Markéta Davidová předvedla další skvělý výkon na trati, stíhačka ji bavila. V cílové rovince mávala plným tribunám. Z šestnáctého místa se posunula na osmé a nebýt dvou chyb na střelnici, mohlo to být ještě o fous lepší. I když v noci před závodem se vůbec necítila v dobrém rozpoložení. Přímý přenos mix štafety z Nového Města vysílá ČT sport a ČT sport Plus v neděli od 11:20.

"Když mám dobré lyže a cítím se na nich dobře, tak mě závodění baví," pronesla v cíli s úsměvem Davidová.

Pocity z dobře připravených lyží se setkaly se syrovou realitou. Davidová měla celkově šestý nejlepší čas. A to navzdory nenadálým problémům.

"Až jsem z toho trochu překvapená, protože jsem se ráno necítila vůbec dobře. V noci mě strašně bolela hlava. Myslela jsem si, že mi vyskočí mozek z hlavy," podotkla Davidová.

V posledním kole ale trochu ztrácela. "Doufala jsem, že se udržím Denisy (Herrmannové), protože mi přišlo, že to kolo předtím nejela tak rychle. První polovinu kola se mi to dařilo a pak mi frnkla. Bohužel ty poslední kola letos nejsou, jaká bych si představovala, ale neměla jsem úplně lehkou soupeřku."

"Fakt jsem se snažila, nechala jsem tam všechno," podtrhla Davidová, která měla i čas zamávat aréně, do které se v sobotu vměstnalo celkem 27 100 fanoušků.

Na střelnici třikrát nulovala, jen po první stojce musela na dvě trestná kola. Na závěrečné položce ji zachránila jedna kalibrová rána, která nakonec spadla.

"Myslím si, že jsem trošičku pospíchala a chtělo to víc respektu. Na druhou stranu mi tam popadlo i pár kalibrů," popsala Davidová. "Na té první stojce byla trochu moc ofenzivní, ale poslední byla dobrá," potvrdil její slova trenér Egil Gjelland.

V neděli se Davidová představí na druhém úseku mix štafety. Spolu s ní se o pronikavý úspěch před lačným domácím publikem pokusí Tereza Voborníková, Michal Krčmář a Tomáš Mikyska.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články