Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Ženská stíhačka ve stínu sprintu, ale se závěrečným dramatem. Röiselandová ustála tlak Tandrevoldové

Stíhací závod žen na Světovém poháru v biatlonu v Novém Městě na Moravě měl stejné medailové složení jako páteční sprint. V cíli ve Vysočina Aréně se znovu radovala Norka Marte O. Röiselandová před krajankou Ingrid L. Tandrevoldovou, bronz opět brala Anais Chevalierová-Bouchetová z Francie. Markéta Davidová si polepšila na osmé místo.

Tentokrát však stíhačka nabídla větší drama. Trio nejlepších biatlonistek se sjelo před závěrečnou položkou, a protože ani jedna nechybovala, rozhodlo se na trati v závěrečných stovkách metrů. Poslední stoupání zvládla přes tlak krajanky lépe Röiselandová, udržela si vedoucí pozici a v cíli odrazila i poslední zbytky sil Tandrevoldové. Nakonec se radovala o pouhé dvě sekundy.

Chevalierová-Bouchetová ztratila na vítězku patnáct sekund, a i když se na střelnici ani jednou nemýlila, musela se znovu spokojit se třetím místem. Davidová měla rozšířené pódium na dosah, jenže na první stojce dvakrát minula a o tvrdě budovanou pozici v první desítce přišla. Závěrečnou nulou se alespoň propracovala na osmou příčku se ztrátou minuty na bronz.

Jak závod probíhal

Röiselandová šla do závodu s mírným náskokem 21 sekund před Tandrevoldovou, které neuškodila ani jedna nepřesná rána na úvodní položce. V mixu nejlepších závodnic se kromě Norek a Julie Simonové, krajanky Chevalierové-Bouchetové, držely tradičně také Italky – Dorothea Wiererová a Lisa Vittozziová.

Davidová se po nule posunula z 16. na 12. místo. Nejlepší česká biatlonistka současnosti si následně po druhé ležce dokonce polepšila na desátou příčku a zdálo se, že by mohla pomýšlet i na medaile. V polovině závodu ztrácela na bronz jen půl minuty.

Norsko-francouzský blok na čele se utvořil po první stojce a čtyři nejrychlejší biatlonistky dělilo jen sedm sekund. V závěru však chybovala Simonová a z bojů o medaile vypadla stejně jako Italky. Chevalierová-Bouchetová v samotném závěru ukázala méně sil než norské duo a Francouzka musela na zlato zapomenout. Tandrevoldová pak marně dotírala na Röiselandovou, která potvrdila výtečnou formu.

Za Davidovou skončila z českých reprezentantek 34. Tereza Voborníková (celkem dvě chyby), 42. Jessica Jislová (2) a 47. Lucie Charvátová (4).

SP v biatlonu v Novém Městě na Moravě - stíhací závod:

Ženy (10 km): 1. Röiselandová 29:22,7 (1), 2. Tandrevoldová (obě Nor.) -2,2 (1), 3. Chevalierová-Bouchetová -15,3 (0), 4. Simonová (obě Fr.) -53,0 (2), 5. Vittozziová (It.) -1:09,6 (2), Herrmannová-Wicková (Něm.) -1:09,6 (3), ...8. Davidová -1:16,7 (2), 34. Voborníková -3:11,7 (2), 42. Jislová -3:54,8 (2), 47. Charvátová (všechny ČR) -4:29,7 (4).

Průběžné pořadí (po 16 z 21 závodů): 1. Simonová 893, 2. E. Öbergová (Švéd.) 735, 3. Vittozziová 720, 4. Wiererová (It.) 679, 5. Herrmannová-Wicková 668, 6. Tandrevoldová 627, ...8. Davidová 554, 32. Jislová 134, 53. Voborníková 57, 77. Václavíková (ČR) 2, 78. Charvátová 1.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články