Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Bö a Domračevová zahájí "stíhačku" s náskokem, poskočí Vítková do elitní desítky?

Po dominantních představeních Johanesse Thingnese Böa a Darji Domračevové ve sprintu bude v rakouském Hochfilzenu k vidění stíhací závod. Čtyřiadvacetiletý Nor do něj vstoupí s náskokem 12 vteřin před lídrem seriálu Martinem Fourcadem z Francie, o sedm let starší Běloruska porazila nejbližší rivalku Anastasii Kuzminovou ze Slovenska o 22 sekund. Z českých zástupců odstartuje nejdříve Veronika Vítková, která v pátek dojela devatenáctá. Přímé přenosy mužského a ženského závodu sledujte od 11:45, respektive od 14:15 na ČT sport a webu ctsport.cz.         

Veronika Vítková
zdroj: ČTK autor: Stejskal Ivo

Do "stíhačky" nastoupí také Markéta Davidová (41.), Michal Krčmář (26.), Ondřej Moravec (34.), Michal Šlesingr (46.) a Adam Václavík (59.).

Vítková se během sprinterského zápolení statečně popasovala s náročnými podmínkami. V tyrolském středisku totiž hustě sněžilo a střelecké položky komplikoval biatlonistkám i silný boční vítr. "Trochu jsem se lekla, ale měly jsme informace od trenérů, že máme cvakat a reagovat na vítr. Škoda jedné chyby vleže. Vyvážela jsem se za Dorinovou-Habertovou, což byla pro mě výhoda," líčila Vítková po dojezdu.

Ostatní české reprezentantky se na 7,5 km dlouhé trati víceméně trápily. Naopak trojnásobná olympijská šampionka Domračevová rozjela mezi vločkami sněhu vlastní exhibici a závod Světového poháru vyhrála po více než dvou letech. Naposledy triumfovala v březnu 2015 v ruském Chanty-Mansijsku. Z druhého místa zahájí "stíhačku" Kuzminová, z třetího s mankem 30 vteřin Italka Dorothea Wiererová.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih sprintu biatlonistů z Hochfilzenu

V mužské kategorii bude pokračovat bitva těžkých vah. Mladší z bratrského dua Böových zdatně konkuruje francouzskému mušketýrovi Fourcadeovi a po vítězství v hochfilzenském sprintu ztrácí na suveréna posledních let jen 38 bodů. Velmi dobrou formu potvrzuje také zkušený Slovinec Jakov Fak, který dojel třetí a stejnou pozici hájí i v celkovém hodnocení prestižního seriálu.

Český prapor se pokusí pozvednout kvarteto Krčmář, Moravec, Šlesingr, Václavík. Zejména prvně jmenovaný rodák z Vrchlabí měl v pátek rozhodně na víc. Stoprocentní střelecké položky však stačily "pouze" k 26. místu. "Michal byl čistý, ale střelba odpovídala faktu, jako by absolvoval dvě trestná kola. Na ležce strávil strašně moc času a tím pádem se propadl ve výsledkové listině," řekl trenér Michael Málek. 

"Co jsem mohl, to jsem tam udělal špatně. To mě mrzí. Jinak to bylo slušné," komentoval zmíněnou situaci Krčmář.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články