Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Biatlonisty čeká sprint opět jen ve třech, Karlík si odbude premiéru v SP. Těším se, hlásí

Mužská část biatlonové reprezentace je po řádění koronaviru stále ve velmi osekané sestavě. Do Oberhofu už ale přijel junior Mikuláš Karlík. A hned po dnu aklimatizace ho čeká vedle Ondřeje Moravce a Jakuba Štvrteckého premiérový závod Světového poháru v podobě sprintu. Na trati tak budou opět pouze tři čeští závodníci. Přímý přenos sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz od 14:00.

Český tým ještě čeká alespoň na jednoho juniora. Vedle jednadvacetiletého Karlíka by se mohl připojit ještě Jonáš Mareček, pro štafetu ale musí splnit kvalifikační limit na IBU Cupu v německém Arberu.

"Už jsme nedostali výjimku jako v prvním trimestru. Ve čtvrtek by si měl vyjet kvalifikační body, aby v pátek mohl startovat v Oberhofu ve štafetě," popsal svazovému webu trenér Ondřej Rybář.

V případě úspěchu tak čeká Marečka přesun dlouhý přes 350 kilometrů a páteční závod. "Je to hrozně na sílu, ale bohužel nám nic jiného nezbývá. Luděk (Abrahám) je ještě dorostenec, ale kdyby si vyjel i on kvalifikační body, tak by byl potenciálním náhradníkem pro štafetu," doplnil Rybář.

Karlík, který si prošel covidem na podzim, je každopádně připraven. "Je to takový, že jsem zbyl, ale určitě jsem se těšil. Akorát počasí nevychází, ale to se třeba ještě zlepší," řekl pro ČT sport poté, co v úterý silně sněžilo a trať byla kvůli tomu i uzavřena. Středeční předpověď nicméně vypadá lépe.

Zdrávi jsou také Moravec se Štvrteckým. Zatímco nejzkušenější český biatlonista poslední 10kilometrový sprint v Oberhofu minulý týden kvůli prodloužené přípravě oželel, Jakub Štvrtecký ho jel společně s Tomášem Mikyskou a Milanem Žemličkou. Ti už jsou ale kvůli covidu-19 doma.

Rozšíření nákazy v mužské části reprezentace už způsobilo, že v neděli nenastoupili Češi do závodu smíšených dvojic.

Trenéři chtějí udělat maximum, aby se situace neopakovala. I když na místa pro příští sezonu by to nemělo mít vliv.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih českých střeleb sprintu biatlonistů na SP v Oberhofu a ohlasy

"Máme informaci od IBU, že v této sezoně žádný tým kvůli covidu neztratí kvótu, takže nám zůstane pět mužů a pět žen. To nás uklidnilo," dodal Rybář.

Vítězství ze sprintu z minulého týdne bude obhajovat Nor Johannes Bö. Druhý skončil jeho bratr Tarjei, třetí další Nor –⁠ Sturla Holm Laegreid.

Štvrtecký dojel 41., do následné stíhačky se z 57. místa dostal i Žemlička. Jeho parťák Mikyska skončil na 64. pozici. Zpravodajství a přímé přenosy ze SP v biatlonu sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Češi v akci

Ondřej Moravec (51), Jakub Štvrtecký (64), Mikuláš Karlík (87).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články