Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Biatlonistka Voborníková má druhé zlato z juniorského MS. Po sprintu zvítězila i ve stíhacím závodě

Do stíhacího závodu juniorek se vydala Tereza Voborníkova z prvního místa po sprintu. I když napáchala tři chyby na střelnici, nakonec díky parádnímu běžeckému výkonu přidala na juniorském šampionátu druhou zlatou medaili. Čeští biatlonisté Mareček a Mikyska se ve stíhačce umístili v první desítce, vyhrál Nor Nevland.

Je nám líto, video expirovalo.
Voborníková má druhé zlato z juniorského MS

Jednadvacetiletá Voborníková, jež se do USA přesunula z olympijských her v Pekingu, na střelnici třikrát chybovala. Na poslední položce ale zastřílela čistě. "Poslední položku jsem zvládla, protože jsem na ni přijela s čistou hlavou. Taky mě trochu uklidnilo, když jsem slyšela, že obě soupeřky přede mnou už chybovaly," uvedla.

První místo uhájila s náskokem 6,2 sekundy před Italkou Hannah Auchentallerovou. "Upřímně, vůbec jsem nečekala, že Hannah pojede ten závěr tak výborně. Překvapila mne a donutila mě ze sebe vydat snad víc, než na co jsem měla. Opravdu mi to vůbec nechutnalo, bylo to až zničující," líčila šampionka náročné poslední kolo.

Slastné pocity na nejvyšším stupínku si tentokrát nemohla vychutnat naplno, protože jí pořadatelé pustili špatnou hymnu. Omluvili se a našli správnou skladbu. "Na podruhé už vše dobře dopadlo, ale ty emoce se už rozutekly někde po Utahu," litovala Voborníková.

Svými tituly navázala na Markétu Davidovou, která byla dosud poslední českou juniorskou mistryní světa. Světový titul mezi juniorkami vybojovala současná česká jednička naposledy před čtyřmi lety v Estonsku ve stíhacím závodě.

Mareček s Mikyskou do desítky

Tomáš Mikyska startoval se ztrátou minuty a 27 vteřin z osmnáctého místa, Jonáš Mareček měl ještě větší manko - 1:41 a startoval až ze třetí desítky. A lépe si vedl právě Mareček, který stáhl ztrátu a dojel si pro šesté místo. Osmý o patnáct vteřin za ním byl Mikyska.

Mikyska chyboval na první střelecké položce. V druhém a třetím případě vyčistil terče bezchybně a před závěrečnou střelbou se držel na šestém místě - pak ale udělal druhou chybu a na šesté místo se před něj dostal díky lepšímu běhu rovněž dvakrát chybující Jonáš Mareček. Mikyska si nakonec dojel pro osmé místo.

Souboj Norů o zlato

Do stíhacího závodu mužů na 12,5 kilometrů jako první vyrazil Nor Martin Nevland, který měl k dobru dvanáct vteřin. Po první střelbě se ale do čela dostal jeho krajan Martin Uldal. V polovině závodu, po druhé položce, měl ale náskok jen okolo dvou sekund.

Přetahovaná pokračovala i po třetí střelbě. V ní vedoucí Uldal dvakrát chyboval, Nevland jen jednou a vrátil se na první místo. Stále se nicméně jednalo o rozdíl v řádech jednotek vteřin. Po devíti kilometrech vedl Nevland jen o sekundu.

Vše vyjasnila čtvrtá střelecká položka. Nevland na rozdíl od svého soka střílel bezchybně a dojel si pro titul juniorského mistra světa. Na stříbrnou pozici se ještě probojoval Bulhar Bodev. Uldal má ze stíhacího závodu bronz.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články