Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Biatlonista Mareček zazářil na MS juniorů zlatem. Voborníková brala bronz

Markéta Davidová má následníka. Biatlonista Jonáš Mareček se stal v americkém Soldier Hollow juniorským mistrem světa ve vytrvalostním závodě. Na patnáctikilometrové trati chyboval dvakrát vleže, vstoje byl přesný a v běhu zaznamenal čtvrtý nejlepší čas. Na jeho triumf navázala v závodu juniorek na 12,5 kilometru bronzem Tereza Voborníková.

Je nám líto, video expirovalo.
Juniorští biatlonisté zářili na MS. Mareček české zlato vybojoval po 16 letech

Jednadvacetiletý Mareček zvítězil před dvojicí Norů. O sedmnáct sekund pomalejší byl Vetle Paulsen, Martin Uldal ztratil přes půl minuty. Tomáš Mikyska vybojoval s třemi chybami na střelnici 11. místo, Jakub Kocián obsadil 26. pozici a Ondřej Mánek skončil na 33. místě.

"Už před závodem jsem si uvědomoval, že patřím mezi favority, že třeba můžu i vyhrát, pokud budu střílet dobře. Proto jsme si nemyslel, že bych mohl vyhrát se dvěma chybami. Ale také ostatní chybovali a já jsem tak dostal šanci. Při čekání v cíli jsem byl hodně nervózní, ale trenér Michael Málek nám hlásil, že zezadu startovního pole už o titul nikdo nejede. S každým dalším soupeřem v cíli se ty pocity štěstí násobily," uvedl Mareček na webu svazu.

Poslední juniorský titul mistra světa vybojovala současná česká jednička Markéta Davidová v Estonsku před čtyřmi lety ve stíhacím závodě. Mezi juniory se radoval naposledy Petr Hradecký, který před šestnácti lety rovněž na americké půdě, v Presque Isle, ovládl sprint.

Voborníková se do USA přesunula z olympiády v Pekingu. Po prvních dvou čistých položkách chybovala jednou v předposlední i poslední střelbě. Třetí byla s odstupem 53,7 sekundy za vítěznou Lisou Marií Sparkovu z Německa. Stříbro získala Francouzka Oceane Michelonová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články