Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Voborníková proletěla sprintem žen a stala se juniorskou mistryní světa

Juniorský šampionát biatlonistů pokračuje v americkém Soldier Hollow dalšími závody. Ve sprintu žen zvítězila a novou juniorskou mistryní světa se stala Tereza Voborníková díky fantastickému běhu. Druhá skončila Rebecca Passlerová z Itálie. Sprint mužů ovládl Nor Martin Nevland o dvanáct sekund před Finem Ottem Inveniusem. Nejlepším z českých reprezentantů byl s jednou chybou Tomáš Mikyska na 18. místě se ztrátou téměř 90 sekund.

Je nám líto, video expirovalo.
Biatlonistka Tereza Voborníková je juniorskou mistryní světa

Ve sprintu žen trať nejlépe zvládla Češka Tereza Voborníková, která sice zaznamenala jednu minelu, díky nejrychlejšímu běhu však zvítězila před Italkou Passlerovou. Ta za Češkou zaostala o pouhé čtyři desetiny. Třetí místo oslavila Němka Maria Lisa Sparková. Němka na českou reprezentantku ztratila 4,5 vteřiny.

Poslední světový titul mezi juniorkami vybojovala před Voborníkovou před čtyřmi lety současná česká jednička Markéta Davidová v Estonsku ve stíhacím závodě.

V mužském sprintu na deset kilometrů předvedl Nevland dvě čisté střelecké položky a rychlým během si zajistil zlato. Za druhým Inveniusem skončil na třetím místě další Nevlandův krajan Martin Uldal. Všichni medailisté na střelnici ani jednou nechybovali.

Za Mikyskou byl na 23. příčce Jonáš Mareček se čtyřmi nepřesnostmi. Ondřej Mánek se sice ani jednou nemýlil, ale při střelbě ztrácel drahocenné sekundy mezi jednotlivými ranami delší přípravou mezi výstřely a na 32. místě ztratil na vítěze přes dvě minuty. Luděk Abrahám doběhl na 46. pozici.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články