Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Biatlonisté chtějí v Kontiolahti zapomenout na olympijské štafetové fiasko

S modrožlutými čelenkami na podporu ruskou agresí zmítané Ukrajiny nastoupí čeští biatlonisté do štafety Světového poháru v Kontiolahti. Tu olympijskou před necelým měsícem ani nedokončili, což bude chtít kvarteto Karlík, Štvrtecký, Václavík, Krčmář jednoznačně napravit. Přímý přenos sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz od 14:25.

Čeští biatlonisté byli ve štafetě na Hrách v Pekingu po čtyřech trestných kolech dostiženi a závod nedokončili. Klasifikováni jsou na 19. místě, a dopadli tak nejhůře v olympijské historii.

"Ten závod byl tak špatný, že z toho může být člověk jen zklamaný. Je to bezmoc, beznaděj," vyprávěl v půli února šéftrenér Ondřej Rybář.

Reprezentační tým doplatil na nevydařený první úsek Jakuba Štvrteckého, který se po dvou trestných kolech propadl na poslední 21. pozici.

Závod vyhráli Norové před Francií a Ruskem. Právě Rusové byli z elitního seriálu spolu s Bělorusy kvůli invazi na Ukrajinu vyloučeni. 

Štvrtecký pojede v Kontiolahti druhý úsek a rozjíždět bude Mikuláš Karlík, který v předchozích dnech rozjel aukci na podporu Ukrajiny. Na třetí úsek se postaví Adam Václavík, finiš závodu 4x7,5 km bude patřit Michalu Krčmářovi.

Čeští biatlonisté ani jednou v sezoně nezajeli vyloženě zapamatováníhodnou štafetu. Jejich nejlepším umístěním je prosincové 9. místo z rakouského Hochfilzenu.

Jejich týmové kolegyně skončily v poslední štafetě této sezony osmé. Doplatily na nevydařený úvodní úsek Evy Puskarčíkové a dvě trestná kola finišmanky Lucie Charvátové. Závod jasně ovládly Norky.

Ve Finsku se o víkendu pojedou ještě sprinty a stíhačky, následně čekají závodníky dva poslední podniky SP v Estonsku a Norsku.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články