Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Karlík a další biatlonisti podpoří aukcí rodinu zesnulého Malyševa

Mikuláš Karlík a další čeští biatlonisti uspořádali aukci olympijských předmětů na podporu rodiny devatenáctiletého Jevhena Malyševa, který zemřel při obraně Ruskem napadené Ukrajiny. Podle webu biatlonového svazu se celková částka vyšplhala na 143 tisíc, přičemž aukce skončí v neděli.

Mikuláš Karlík
zdroj: imago sportfotodienst autor: EIBNER/Benjamin Soelzer

"Dění na Ukrajině samozřejmě sleduju. Chtěl jsem nějak pomoct. Ze začátku mi to přišlo jako malá pomoc, ale nakonec jsme se dostali na zajímavou částku. Jsem moc rád, že naše vazba s fanoušky funguje takhle dobře," řekl Karlík a dodal: "Chtěli jsme, aby naše pomoc zůstala u biatlonu. Proto jsme se rozhodli podpořit rodinu Malyševa, který padl při obraně Ukrajiny."

V aukci jsou části Karlíkovy olympijské kolekce, kterou sportovci fasovali na Hry v Pekingu, plus závodní čísla. Šálu a devatenáctku ze sprintu s podpisem přidala Markéta Davidová a Eva Puskarčíková s italským přítelem Thomasem Bormolinim podepsali číslo české závodnice ze štafety žen.

Předání peněz rodině zprostředkuje Ukrajinská biatlonová federace, se kterou je Český svaz biatlonu v neustálém kontaktu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články