Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Žabiny ovládly v brněnské sérii i třetí zápas a mají ligový bronz

Basketbalistky Žabin Brno dokázaly otočit třetí zápas série, v níž stylově svedly bitvu o třetí místo proti městskému rivalovi KP Brno. Po první čtvrtině sice Žabiny prohrávaly 17:23, ale ve druhé části se zvládly dotáhnout a ve třetí svému sokovi utekly. Po výsledku 73:67 slaví výhru v sérii o třetí místo, čímž potvrdily své umístění ze základní části. Mladý kádr tím na konto tradičního týmu připsal 23. medaili, přičemž tým dokázal ve své historii ligu vyhrát 14krát.  

Utkání KP Brno – Žabiny Brno
zdroj: Facebook – BK Žabiny Brno autor: Facebook – BK Žabiny Brno

"Je to nepopsatelné. Je to strašná odměna pro nás všechny, jak realizační tým, tak i pro hráčky. Po sezoně, která nebyla pro nikoho jednoduchá," radoval se domácí trenér Viktor Pruša ve vyjádření na svazovém webu. "To, jak se s tím hráčky vypořádaly, bylo teď vidět na této sérii, kdy jsme se mnohokrát dostávali z těžkých situací na hřišti. Hlavními faktory našeho vítězství je energie, bojovnost - jak na hřišti, tak i ta mentální - a také kolektivní pojetí, které my máme celou sezonu," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Žabiny vyhrály v lize bronz

Ziskem bronzu Žabiny navázaly na stříbro z předminulé sezony. Vloni byl v ročníku předčasně ukončeném kvůli pandemii koronaviru udělen pouze titul USK Praha coby vítězi základní části, ve které Žabiny skončily čtvrté za dnešním soupeřem.

V této sezoně tým trenéra Pruši postoupil do play-off ze třetího místa se stejnou bilancí jako KP, s kterým měl jen o pět bodů lepší skóre ze vzájemných zápasů. Zatímco v základní části vyhrál vždy hostující tým, v sérii o bronz se Žabiny právě v domácím prostředí odrazily k jednoznačnému triumfu.

O zisku třetího bodu rozhodly zejména v závěru třetí čtvrtiny, v níž ze stavu 42:44 odskočily až do vedení 60:49 v úvodu poslední části. Nejlepší střelkyní bronzového týmu byla Beáta Adamcová s 18 body, soupeři nepomohl ani druhý double double kanadské pivotky Emily Potterové za sebou, tentokrát za 19 bodů a 10 doskoků. Královo Pole skončilo stejně jako předloni po porážce s Hradcem Králové čtvrté.

O 3. místo v basketbalové lize žen - 3. zápas:

Žabiny Brno - KP Brno 73:67 (17:23, 35:35, 57:49)
Nejvíce bodů: Adamcová 18, Hamzová 16, Vacková 13 -
Potterová 19, Zohnová a Remenárová po 11.
Konečný stav série: 3:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články