Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hradečanky se vypořádaly se Žabinami a nastoupí ve finále proti USK

Basketbalistky Hradce Králové ve čtvrtém semifinále vyhrály v Brně nad Žabinami 71:66 a budou soupeřkami domácích suverének posledních let USK v ligovém finále. O zlato se tak utkají dva nejlepší týmy základní části.

Basketbalistky Hradce Králové se radují po výhře nad Brnem
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

Pražanky budou po vyřazení brněnského KP usilovat o rekordní patnáctý titul, dnes se na začátek finále ŽBL mohou naladit ziskem Českého poháru.

Domácí Žabiny nevstoupily do dnešního čtvrtého semifinále v Rosničce dobře a Hradecké lvice ve třetí minutě vedly 9:0. O náskok hostující tým sice přišel ve druhé čtvrtině, ale po vyrovnaném průběhu zvládl lépe koncovku. Hvězdou zápasu byla Klára Marečková, jež k postupu pomohla 21 body a navíc přidala 12 doskoků.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistky Hradce Králové postoupily do finále

Sekundovaly jí šestnáctibodová Kristýna Čuperková a patnáctibodová Pamela-Therese Effangová, za Brno dala nejvíce bodů - 17 - Natálie Stoupalová. "Jsme šťastní, že série končí, protože zápasy byly z obou stran hrané na sto procent. Stálo to nejen nás, ale i soupeře hodně sil, páté utkání by bylo hodně o morálu," řekla trenérka Hradce Romana Ptáčková.

Žabiny dnes vedl asistent Jakub Gazda, jenž zaskočil nemocného Viktora Prušu. Jejich tým však domácí prostředí už neuhájil, doplatil i na sedmnáct ztrát. V brněnském derby s Královým Polem ho čeká souboj o bronz.

Žabiny Brno - Hradec Králové 66:71 (16:20, 36:35, 53:57)

Nejvíce bodů: Stoupalová 17, Adamcová 12, Vacková 9 - Marečková 21, Čuperková 16, Effangová 15. Konečný stav série: 1:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články