Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Brněnské derby o ligový bronz začaly lépe Žabiny

Kdo skončí na třetím místě v domácí nejvyšší soutěži basketbalistek? Blíže mají k bronzu zatím hráčky Žabin, které v prvním brněnském derby porazily Královo Pole 76:68. Série se hraje na tři vítězství.

Žabiny hned v první čtvrtině nabraly až třináctibodové manko a ještě v úvodu druhého poločasu prohrávaly o jedenáct (32:43). "Spálili jsme hrozně moc vyložených šancí," posteskl si domácí kouč Viktor Pruša.

Zlepšenou obranou se pak ale vrátily do zápasu a dovedly ho do dramatické koncovky, ve které důležitou trojku na 69:65 proměnila Michaela Vacková. Ta potom svojí čtvrtou trefou zpoza oblouku v utkání ještě uzavřela skóre a vedle 12 bodů jí chyběl jediný doskok k double double.

"Více než třicet minut jsme prohrávali, ale myslím si, že za bojovnost si výhru zasloužíme," dodal Pruša, jehož svěřenky vyhrály poslední čtvrtinu 25:10. Ještě tři spoluhráčky Vackové byly bodově úspěšnější, včetně Elišky Hamzové, jež byla z pozice náhradnice nejlepší střelkyní týmu s 19 body. Ofenzivu soupeře táhla s 22 body Teniya Pageová, americká rozehrávačka se ale také dopustila sedmi chyb.

Ztráty míče byly pro hráčky Králova Pole kamenem úrazu, dopustily jich 24 proti 11 ztrátám domácím. "Žabiny přitvrdily v obraně, my jsme se snažili o střelbu z dálky a přestali jsme hrát jako tým," komentoval trenér Králova Pole Dušan Medvecký prohraný závěr.

Play-off basketbalové ligy žen:

O 3. místo - 1. zápas:

Žabiny Brno - KP Brno 76:68 (18:27, 32:41, 51:58)

Nejvíce bodů: Hamzová 19, Vondráčková 14, Stoupalová 13 - Pageová 22, Potterová 13, Zohnová a Remenárová po 10.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články