Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Veselý přispěl 14 body ke čtvrtému triumfu Fenerbahce v řadě

Istanbul – Jan Veselý zaznamenal 14 bodů v Evropské lize basketbalistů, a výrazně tak přispěl ke čtvrtému vítězství Fenerbahce Istanbul v řadě. Turecký klub přehrál na domácí palubovce Crvenou Zvezdu Bělehrad 87:72 a na vedoucí CSKA ztrácí dva body. Moskevští totiž zvítězili v Miláně 79:64.

Smeč Jana Veselého
zdroj: Twitter autor: @JanVesely24

Domácí Fenerbahce, které je v tabulce na druhém místě, potvrzovalo proti dvanácté Crvené Zvezdě roli favorita od začátku utkání a po prvním poločase si basketbalisté Istanbulu vypracovali desetibodový náskok.

Ve třetí čtvrtině odskočili Istanbulští dokonce na rozdíl 18 bodů a pohodlný náskok si do konce utkání pohlídali. Konečný výsledek 87:72 udržel turecký celek v kontaktu s CSKA Moskva.

Veselý byl v zápase s více než 26 odehranými minutami nejvytíženějším domácím basketbalistou. Zaznamenal také pět doskoků a tři asistence. Užitečnějším hráčem byl v dresu Fenerbahce jen Američan Ekpe Udoh s 15 body, devíti doskoky a pěti asistencemi.

Moskevští basketbalisté si udrželi dvoubodový náskok po jednoznačné výhře v Miláně v poměru 79:64. Italský klub sice po první půli vedl 38:36, ale po přestávce hosté zabrali a nasázeli 43 bodů.

V poslední čtvrtině navíc dovolili domácím pouze deset bodů, a tak si CSKA Moskva připsala podobně jako Fenerbahce čtvrté vítězství za sebou. Nejvíce se v týmu vítězů činili Dmitrij Kulagin a Aaron Jackson, autoři 14 bodů.

Evropská liga basketbalistů - 11. kolo:

Fenerbahce Istanbul - Crvena Zvezda Bělehrad 87:72 (za domácí Veselý 14 bodů, 5 doskoků, 3 asistence), Milán - CSKA Moskva 64:79.

Zdroj
ČTK, euroleague.net

Hlavní zprávy

Nejčtenější články