Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Velká paráda před utkáním hvězd NBA. Towns ukázal, že i pivoti umějí dávat trojky

Karl-Anthony Towns dokázal jako první ryzí pivot v historii vyhrát střelbu trojek, která je jednou z tradičních soutěží předcházejících Utkání hvězd NBA. Králem smečařů se v předvečer populární exhibice stal Obi Toppin z New York Knicks, jenž si vynahradil loňskou porážku ve finále.

Karl-Anthony Towns
zdroj: Reuters/USA TODAY Sports

Towns ve finále soutěže trojkařů nasbíral 29 bodů, o tři víc než jeho soupeři Trae Young z Atlanty a Luke Kennard z Los Angeles Clippers.

"Chtěl jsem všem dokázat, že jsem nejlepší střelec mezi pivoty na světě. Tady je trofej," řekl Towns, který má při střelbě zpoza oblouku vysokou úspěšnost i v zápasech (39,6 procenta).

V minulosti ovládli klání trojkařů i Kevin Love (2012) či Dirk Nowitzki (2006), obě hvězdy ale byly brány spíše jako hráči na pozici čtyři. Love byl v roce 2012 stejně jako nyní Towns ve službách Timberwolves. "Trofej se vrací domů. Pro mě osobně jde o fajn řádky do životopisu," dodal Tows po vítězství v soutěži, v níž startovali také C.J. McCollum z New Orleans, Patty Mills z Brooklynu, Fren VanVleet z Toronta, Zach LaVine z Chicaga a Desmond Bane z Memphisu.

Obvyklý vrchol sobotního programu All Star víkendu, Slam Dunk Contest, tentokrát diváky zklamal. V prvním kole totiž smeče vyšly účastníkům pouze v sedmi případech z 25, z toho Jalen Green z Houstonu musel připravenou smeč opakovat dokonce devětkrát. V podobném duchu se neslo i finále soutěže, ve kterém se Toppin utkal s Juanem Toscanem-Andersonem z Golden State, jemuž se ani jednou nepovedlo dostat míč do obroučky.

Toppin tak uspěl i díky poslednímu pokusu, během kterého si přehodil míč mezi nohama z jedné ruky do druhé a zasmečoval po odrazu míče o desku. Získal za to 47 bodů, celkový dojem z letošního smečařského klání ale nesmazal. Někteří zámořští experti označili akci za "nejhorší v historii".

"Všichni hráči, kteří startovali, jsou výbornými smečaři a chtěli jen předvést co nejlepší show," řekl Toppin. O bodovém hodnocení rozhodovala pětice legend - Julius Erving, Isiah Thomas, David Robinson, Clyde Drexler a Dominique Wilkins. Kaňkou na akci bylo i zranění zbylého účastníka soutěže Colea Anthonyho z Orlanda, jenž si podle všeho o obroučku poranil prst.

Dovednostní Skills Challenge ovládla trojice hráčů domácího Clevelandu Jarrett Allen, Darius Garland a Evan Mobley. V soutěži, jež se skládá ze střelby, přihrávek na pohyblivý cíl nebo slalomu, zdolali Joshe Giddeyho, Danteho Cunninghama a Scottieho Barnese i bratry Alexe, Janise a Thanasise Adetokunbovy.

V pořadí 71. All-Star víkend, který potřetí v historii pořádá Cleveland, zakončí dnešní Utkání hvězd. Střetnou se v něm výběry, které si po hlasování fanoušků vybrali kapitáni LeBron James a Kevin Durant a které nesou jejich jména.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články