Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

USK může slavit sedmý titul, když doma porazí Brno

Praha - Basketbalistkám ZVVZ USK Praha chybí jedna výhra k sedmému mistrovskému titulu. Ve finálové sérii, hrané na tři vítězství, vedou vysokoškolačky nad svými dlouholetými rivalkami z IMOSu Brno 2:0 na zápasy. Domácí obhájkyně titulu jsou horkými favoritkami. Přímý přenos z utkání můžete sledovat živě na ČT sport a na našem webu od 19:00.

Basketbalistky USK neprohrály už 41 ligových zápasů v řadě. Naposledy podlehly právě Brnu v loňském finále, které vyhrály 3:1 na zápasy. Zatím vysokoškolačky ve finálové sérii vypadly z rytmu pouze ve druhém poločase posledního vzájemného duelu ve středu v Brně. Pod dojmem vysokého osmnáctibodového náskoku polevily v koncentraci a Brňanky v závěrečné čtvrtině snížily až na rozdíl šesti bodů.

"Tak špatně jako ve druhém poločase v Brně jsem naše hráčky ještě neviděla hrát. Zcela vypadly z role, soupeřky evidentně podcenily. Nevěděly si najednou rady s agresivní obranou soupeřek. Ale vyhrály jsme a to je důležité," uvedla trenérka USK Natália Hejková.

Zahraniční opory USK budou mít zvýšenou motivaci získat titul ve třech zápasech. Některé hráčky si totiž podle zákulisních informací už na neděli koupily letenky domů. I brněnský kouč Jan Bobrovský uznal, že i při absenci reprezentačních opor Burgrové, Veselé a Vítečkové mají basketbalistky USK Praha v současnosti mnohem kvalitnější hráčský kádr, který by měl bez problémů získat už v pátek titul.

"Pokud bychom hráli celé utkání tak jako druhý poločas ve středu v Brně, tak máme šanci na případný úspěch. Jenže je otázkou, zda jsou naše hráčky schopny v tak úzkém kádru takový výkon proti mnohem kvalitnějším soupeřkám podat," poznamenal Bobrovský. V případě vítězství IMOSu by se hrál čtvrtý zápas v neděli 4. května od 16:00 v hale Rosnička v Brně.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih druhého finále IMOS Brno – USK Praha
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články