Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

USK zvládlo i druhé finále, IMOS podlehl o 12 bodů

Brno – Vedení 2:0 na zápasy se po vítězství 61:49 zmocnily basketbalistky USK Praha. Brněnský IMOS se sice zlepšil oproti úvodnímu duelu, ve kterém Brňanky na své soupeřky nestačily o rovných třicet bodů, avšak není ve finálové sérii hrané na tři vítězná utkání ve zrovna záviděníhodné pozici. Podrobnosti připravujeme.

Basketbalistky USK a IMOSu
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

V zápase dvou zcela rozdílných poločasů pražské basketbalistky i v oslabené sestavě v úvodu dominovaly a v této fázi měly vývoj zápasu jednoznačně ve své moci. Ovšem po změně stran upadly do herního útlumu a od zvratu je zachránil až zlepšený výkon v závěrečné čtvrtině. Domácí hráčky po jednoznačné prohře v prvním finále o 33 bodů působily v úvodních minutách zakřiknutě. Chybami v rozehrávce dovolily hostujícímu celku snadno získat náskok 13 bodů.

Brňanky sice své soupeřky v úvodu zápasu předčily v doskakování, doplácely však na nevynucené chyby. Problém měly s důraznou obranou Pražanek, jen s obtížemi hledaly střelecké pozice a na jejich výkonu byl patrný přílišný respekt. Hráčky USK i bez reprezentantek Burgrové, Vítečkové a Veselé v poločase vedly rozdílem 18 bodů (41:23). "Měly jsme trochu svázané ruce, protože jsme doma hodně chtěly. Nechytily jsme se, v obraně jsme nehrály podle představ. Nachytaly jsme rychle fauly, když se nedaří v obraně, jde těžko i útok," posteskla si brněnská pivotka Anna Jurčenková.

Trenér IMOSu Jan Bobrovský: "Náš výkon v prvním poločase byl katastrofální, hráčky nebyly koncentrované na zápas. Hanušová měla hned v úvodu tři ztracené míče, vůbec nebránila. Nevím, zda se už vidí v týmu USK. Pecková hrála ustrašeně. I ostatní hrály špatně."

Po změně stran ale obhájkyně titulu podlehly sebeuspokojení. Brňanky se výrazně zlepšily v obraně a chyby protivnic trestaly rychlými protiútoky s přesným zakončením. V úvodu poslední čtvrtiny stáhly domácí hráčky ztrátu až na rozdíl sedmi bodů (41:48). O ještě těsnější stav se ale domácí basketbalistky připravily nepřesnou koncovkou. V nervózním závěru se už hráčkám USK podařilo nápor soupeřek odrazit a vítězství ubránily.

"Důležité je, že jsme vyhrály. Druhý poločas jsme odpochodovaly. Po hráčkách jsem chtěla, aby byly stále koncentrované, jako by to bylo 0:0. Což se nepodařilo, myslely si, že už je o výsledku rozhodnuto. Brno začalo ve druhé půli agresivně bránit, my jsme udělaly strašně moc chyb. Ale stačilo to na vítězství, což je důležité," poznamenala trenérka USK Praha Natália Hejková.

O bronzových medailích rozhodne až pátý zápas. Valosun Brno totiž dokázal zvítězit v Hradci Králové 77:67 a vyrovnal stav série o třetí místo na 2:2. Poslední utkání se bude hrát v úterý 6. května v Brně.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih druhého finále IMOS Brno – USK Praha

Finále ligy basketbalistek – 2. zápas:

IMOS Brno – USK Praha 49:61 (12:19, 23:41, 40:48)

Nejvíce bodů: Keyová 15, Jurčenková 11, Kašpárková 9 – Dubljevičová 16, Vaughnová 15, Robinsonová 11. Rozhodčí: Dolinek, Vondráček, Znamínko. Fauly: 15:19. Trestné hody: 13/5 – 15/13. Trojky: 2:4. Stav série: 0:2.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články