Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

USK čeká první domácí zápas, v souboji neporažených vyzve Bourges

Basketbalistky USK Praha se poprvé v této sezoně Evropské ligy představí doma na Královce. Proti Bourges se české mistryně pokusí navázat na dobrý vstup do ročníku, v němž stejně jako francouzský soupeř oba dosavadní zápasy vyhrály. Přímý přenos sledujte od 18:50 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Před startem sezony měla trenérka Natália Hejková obavy, jak se po letních změnách tým rychle sehraje, ale v Orenburgu ani ve Schiu neměly Pražanky se souhrou problém a vyhrály 83:78 a 69:50.

"Je skvělé, že jsme vyhrály oba zápasy venku. Je to pro nás velmi důležité a pozitivní je i to, že jsme v Schiu udržely soupeře na 50 bodech a vyhrála nám to obrana," uvedla Hejková.

Ani francouzský tým ale ještě neprohrál. V Polkowicích zvítězil 73:56 a doma nad Orenburgem 74:59. Spoléhá na střelkyni Marine Johannésovou, která dala 18 a 19 bodů. Pod košem je silná Kanaďanka Katherine Plouffeová a o rozehrávku se stará Španělka Cristina Ouvinová.

Speciální zápas má před sebou nová posila USK Valériane Ayayiová, která v létě přišla právě z Bourges. "Sama jsem zvědavá, jak bude zápas proti Bourges prožívat," podotkla Hejková.

"Je to zvláštní typ hráčky. Je trochu jako kočkovitá šelma. Vypadá, jako že nic, ale ve skutečnosti je nejrychlejší z týmu. Tak to snad předvede," dodala.

V létě přišla do týmu USK i americká pivotka Alyssa Thomasová, která je po dvou kolech s průměry 20 bodů a 11 doskoků čtvrtou nejlepší střelkyní soutěže a druhou nejlepší podkošovou hráčkou.

O rozehrávku se nově stará Slovinka Teja Oblaková. Tým doplnila i reprezentační pivotka Renata Březinová, která ale zatím na premiéru v Evropské lize čeká.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články