Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

S velkým přehledem. USK jasně přehrál italské Schio

Velmi suverénně zvítězily basketbalistky USK Praha ve svém druhém utkání v Evropské lize. Na palubovce italského Schia dominovaly a nakonec slavily výraznou výhru 69:50. V tabulce skupiny A si tak připsaly druhý triumf.

Basketbalistky ZVVZ USK Praha
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

"Je skvělé, že jsme podruhé venku vyhrály. Je to pro nás velmi důležité a výhra o téměř 20 bodů je víc, než jsme čekaly. A pozitivní je i to, že jsme udržely soupeře na 50 bodech a vyhrála nám to tak obrana," těšilo trenérku Natálii Hejkovou.

O první koš se postarala kapitánka pražského týmu Kateřina Elhotová, v první polovině se ale nejvíce bodově dařilo Alysse Thomasové, která nasbírala devět bodů. Schio dlouho vzdorovalo a tři minuty před koncem druhé čtvrtiny dokonce šlo do vedení 26:25.

Jenže poté trefila trojku Elhotová, USK nasbíralo další body a v poločase vedlo už s nadějným náskokem 37:30. Ten pražský tým ve druhé půli ještě výrazně rozšířil a nakonec vyhrál jasně 69:50. USK si tak připsalo druhou výhru v Evropské lize.

Je nám líto, video expirovalo.
USK s přehledem o 19 bodů porazilo Schio

Vedle Elhotové, která dala dvanáct bodů, byly klíčovými postavami pivotky. Alyssa Thomasová byla se sedmnácti body nejlepší střelkyní, Marija Režanová přidala čtrnáct bodů a 11 doskoků. Také Valeriane Ayayiová dala čtrnáct bodů.

Pražanky daly zpod koše o dvacet bodů více než domácí tým, a to i přesto, že Schio vyhrálo na útočné doskoky 17:10. Klíčem k úspěchu byla padesátiprocentní úspěšnost střelby za dva body.

"Už v první půli jsme hrály dobře, ale měly jsme problém na doskoku. Pak jsme se hodně zlepšily v obraně a vycházelo nám téměř všechno. Vyhrát o 19 bodů venku je skvělé," radovala se Režanová.

Příští týden ve středu se hráčky USK poprvé představí doma na Královce proti Bourges.

Utkání 2. kola skupiny A Evropské ligy basketbalistek:

Schio - ZVVZ USK Praha 50:69 (10:17, 30:37, 39:53)

Nejvíce bodů: Lavenderová 12, Gemelosová 10, Grudaová 8 - Thomasová 19, Režanová a Ayayiová po 14, Kateřina Elhotová 12. Fauly: 14:14. Trestné hody: 16/10 - 12/10. Trojky: 2:3. Doskoky: 45:38. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články